Afgelopen winter, vanaf januari, had ik onwijs goede maanden in mijn bedrijf. Het ging lekker, had fijne klanten en draaide een mooie omzet. Onwijs fijn, maar het maakte mij wat gemakkelijk. Op zich niet erg, maar het weerhield me van een verdere planning voor de komende periodes. Toen ik besloot dat ik de Summer School dit jaar nog een keer wilde doen, omdat ik daar zelf zo enorm blij van word, ging ik natuurlijk ook weer aan de slag met de marketing en promotie daarvan. Doordat ik daarmee weer een heel concreet aanbod deed, met een bepaalde startdatum en een duidelijk product, kreeg ik voor zowel de Summer School als mijn andere trajecten veel aanvragen. En al snel werd duidelijk waardoor dit kwam. Wanneer je geen aanbod doet en dus de etalage van je winkel niet vult, krijg je ook geen aanvragen. Ik vertel je graag meer over dit belangrijke inzicht.

 

Zonder aanbod blijft het rustig

Je aanbod op je website is niet genoeg

Wanneer je niet iets concreet en praktisch aanbiedt, krijg je ook geen aanvragen. Ik heb het dan niet over je website pagina waarin je heel duidelijk kan zien wat jij aanbiedt. Alhoewel jouw aanbod daar misschien duidelijk opstaat, is het passief. Iemand moet al op jouw website terecht gekomen zijn vanuit een bepaalde vraag of zoektocht. Maar je aanbod op je website hebben staan is niet actief iets aanbieden. 

Stel dat jij een winkel hebt met een etalage. Iedere dag lopen er talloze mensen langs jouw winkel. In jouw winkel verkoop je prachtige kleding maar je etalage is leeg. Hoeveel mensen zullen er dan jouw winkel binnenstappen om één van jouw mooie kledingstukken te kopen? Waarschijnlijk niemand.

Dit is precies hetzelfde als je website waar jouw aanbod en producten opstaan. Maar wanneer je niks actief in de verkoop hebt staan, wat verwacht je dan dat er zal gebeuren? 

 

Vul regelmatig je etalage

Ik zag dit de afgelopen maanden weer heel duidelijk bij mijzelf naar voren komen. Toen ik actief de Summer School in mijn etalage had gezet, zorgde dat niet alleen voor aantrekkingskracht naar de Summer School maar ook naar mijn andere trajecten. Doordat ik actief bezig was met het ontwikkelen van mooie content rondom de Summer School, kwamen er veel mensen in mijn ‘winkel’ om even rond te neuzen. Ik trok hierdoor ook nieuwe klanten aan die niet perse iets voelen voor een groepsprogramma, maar wel in een 1-op-1 traject wilde stappen.

Dus wanneer ik een blauwe jurk (symbolisch de Summer School) in mijn etalage hang en aandacht daar mee trek, is de kans er dat de persoon die binnenkomt, met het idee om de blauwe jurk te passen, naar buiten loopt met een groene broek. Puur omdat de broek beter past. Precies hoe het ook werkt voor jouw business. Wanneer jij niet iets aanbied, zal het ook rustig blijven. Wanneer jij geregeld iets aanbiedt, dus in jouw etalage zet, zul je zien dat mensen ook gaan kijken wat je nog meer aanbiedt ,omdat er een bepaalde behoefte of verlangen aangewakkerd is. Als je stil bent en alleen verteld wat je zoal doet op een dag op je social media, is er weinig animo voor je aanbod, omdat het niet actief uitnodigt om in je winkel te komen kijken. 

 

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment