De manier waarop jij over geld denkt, bepaalt je financiële realiteit. Is geld in jouw hoofd altijd iets ‘moeilijks”, lastig of denk je dat je altijd heel hard moet werken voor je geld. Dan is dat ook precies wat er zal gebeuren; je zal altijd hard moeten werken voor je geld.

Verander je overtuigingen, verander je realiteit!

Je gedachten en overtuigingen over geld bepalen je realiteit. Je dominante overtuiging is de meest bepalende overtuiging, en je realiteit een directe afgeleide daarvan. Je vindt deze door te kijken naar je huidige situatie, je overtuigingen in kaart te brengen, en de overtuiging die het meest je huidige situatie weerspiegelt is je dominante overtuiging.

Maar hoe verander je deze, als deze niet gewenst is?
Het begint allemaal met in kaart brengen wat je overtuigingen over geld zijn, en wat je dominante overtuiging is. Inzicht en helderheid is de eerste stap. Wees hierin heel eerlijk tegen jezelf.

Daarna begint het echte werk; daag je overtuigingen uit. Welke overtuigingen zijn niet helpend, en zou je willen veranderen?
Check bij jezelf;
– is dit waar?
– weet ik zeker dat dit waar is?
– en wat als dit niet waar zou zijn?
– welke overtuiging zou je willen hebben, in plaats van deze?

Elke keer dat je oude overtuigingen omhoog komen, kies je opnieuw bewust voor je gewenste, nieuwe overtuiging. Je kunt tegen jezelf zeggen: “Nee, ik wil deze overtuiging niet meer. Ik kies nu voor ….”

Wat kun je doen om je overtuigingen rondom geld makkelijker te veranderen?
Om je nieuwe overtuiging kracht bij te zetten, en deze sneller te kunnen geloven, helpt het enorm om zo snel mogelijk het gedrag toe te passen dat hoort bij deze nieuwe overtuiging. Daarmee ben je continu jezelf aan het uitdagen tot een nieuwe gedachte die leidt tot een andere realiteit. Het helpt door ander gedrag te vertonen, omdat dat én kan zorgen voor een ander resultaat, maar ook ervoor zorgt dat je continu het ego voorbij gaat. Je laat het ego niet meer bepalen.

Als ondernemer helpt het daarnaast ook om extra te focussen op Money Making Activities. Zodat je zowel in gedrag, focus als gedachten op je nieuwe overtuiging en de frequentie daarvan bent afgestemd.

Wat is jouw dominante gedachte over geld?

Luister ook naar aflevering #222 van de I am Groots Podcast:

No Comments
Post a Comment