Referenties

Melanie van der Laan

Mijn eerste twee retreats waren direct uitverkocht!

“De Summer School heeft mij in zoveel opzichten geholpen. Voor de start van de Summer School durfde ik niet eens een foto van mijzelf te plaatsen, laat staan een filmpje. En nu heb ik zoveel meer zelfvertrouwen gekregen en heb ik het lef om ook echt zichtbaar te zijn. Ciska heeft mij gemotiveerd en geïnspireerd om ervoor te gaan en niet een beetje door te gaan met aanmodderen, maar serieus mijn bedrijf op te bouwen.

Zakelijk gezien heb ik echt sprongen gemaakt. Zo heb ik in korte tijd twee retreats uitverkocht en komt er een derde (óók uitverkocht) aan. Ik ben dingen gaan doen vanuit wie ik ben, passend bij hoe ik graag wil werken. En het is ook zo fijn om onderdeel te zijn van een groep en tijd door te brengen met like minded mensen. Ciska haar support heeft mij echt zelfvertrouwen gegeven en daarnaast bevat het programma ook nog eens een schat aan uitgebreide en waardevolle content. De Summer School heeft echt mijn verwachtingen overtroffen!”

Melanie van der Laan

Intuitive coach & yoga teacher

Voor onze samenwerking twijfelde ik of iemand mij wel kon helpen bij het worden van een ondernemer, het vinden van mijn identiteit en mijn groei ook kunnen bijbenen. Na een introductiegesprek met Ciska was ik er gelijk van overtuigd dat dit me ging brengen waar ik naar opzoek was.

Dankzij onze samenwerking ben ik gegroeid in de meest grote zin van het woord. Als ondernemer durf ik dingen te doen en los te laten, zodat dingen hun gang kunnen gaan. Dat is het GROOTSte wat me is kunnen overkomen! Ik weet heel goed weet wat ik waard ben, maar ik liet dat altijd van anderen afhangen. Ik heb geleerd dat ik mijn eigen ideeën moet ontwikkelen en moet vasthouden aan die ideeën. Mijn omzet groeide met ettelijke procenten alleen al door deze duidelijkheid. Als je dat uitstraalt dan komt de rest vanzelf.

Ik durf op te komen als iemand iets vervelends doet of zegt. Eerder ging ik twijfelen aan de prijzen in mijn zaak, nu straal ik in alles kwaliteit uit. Ook kwaliteit als eigenaar, overtuigd en vol passie. Alleen dat gaat maken dat mijn bedrijf nog groter gaat groeien. Ik wil Ciska heel erg bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebt en wat ze blijft doen. Ik ben mede door haar gegroeid als mens en als ondernemer!

Marion van Kollenburg

Kledingwinkel eigenaar

Ik ben dankbaar dat ik de Summer School juist nu in dit bijzondere (Covid) jaar heb gevolgd!
Voordat ik begon aan de Summer School wilde ik graag stappen maken om mijn schroom qua zichtbaarheid te overwinnen en op die manier mijn werk laten zien. Ik had op dat moment wel een aantal fijne klanten, maar ik wilde graag meer mensen helpen. Daarnaast wilde ik ook graag duidelijk maken hoe ik in mijn communicatie precies kon uitleggen wat ik doe.
De Summer School heeft me dat duwtje in de rug gegeven om tot actie over te gaan en naar buiten te treden. Het was heel inspirerend en motiverend om na de wekelijkse calls aan de slag te gaan.
Ik durf mezelf nu echt op social media te laten zien, doordat mijn angst voor zichtbaarheid een heel stuk kleiner is geworden. Ook is mijn website bijna af. Weten dat je het niet perfect hoeft te doen, als je het maar doet, heeft mij zo geholpen.

Sandra Roelen

Spiritueel coach

Ik vond het enorm waardevol en leerzaam.

Ik wilde graag meer doen en bereiken met mijn ondernemerschap. Na een tijdlang klussen op interimbasis te doen, gaf dit geen voldoening meer. 

Het traject heeft me laten zien wat ik te bieden heb, hoe ik dat duidelijk kan maken en hoe en waar vertel ik dat. Het is erg fijn om regelmatig te kunnen sparren. Iedere call was waardevol en ook de opdrachten vond ik erg leerzaam om te doen. Ik kreeg de bevestiging dat het goed is om mijn hart te volgen en werk te doen waar ik blij van word en energie van krijg. 

Ik werk nu niet meer op interimbasis, en ik heb de luxepositie dat ik nu uit opdrachten kan kiezen. Ik heb eerder te veel werk/klanten dan te weinig!

Plezier mag leidend zijn in je business.

“Een maand voor de Summerschool heb ik opnieuw bewust voor mijn bedrijf gekozen en zocht inspiratie en een teamgevoel. Belemmerende overtuigingen die ik nog had op zichtbaarheid en hier van alles voor moeten doen hielden mij nog tegen om strategische keuzes te maken voor social media. In het traject voelde dat ineens heel moeiteloos en simpel. Gewoon kiezen. ‘What pushes the needle forward’ is een werkwijze die ik er uit meeneem in het maken van keuzes. Keep it simple and effective. Ik heb genoten van de positieve energie in de groep, het wekelijks samenkomen en daarmee het collega-gevoel. Plezier mag leidend zijn in je business. Werk aan de winkel! Bedankt voor de inspirerende gezellige twee maanden.”

Leonie Gussekloo

Leonie Gussekloo

Benieuwd welke resultaten wij samen gaan bereiken?

Ik ben ooit goed zichtbaar geweest en wilde dit graag weer gaan oppakken. Ik wilde niets liever dan meer klanten helpen en dus meer geld verdienen. Door de Summer School is alles weer gaan stromen. Ik heb grote stappen gezet en heb voelbaar meer zelfvertrouwen.

De combinatie van spiritueel, zakelijke inhoud en praktische aanpak werkte zo goed voor mij. Maar ook samen werken met anderen was heel inspirerend en motiverend. Zonder jou, Ciska, was dit nooit zo op die manier gebeurd. Ik merk ook een beetje, nu de Summer School weer over is, dat ik een beetje inzak. De stok achter de deur, elkaar inspireren en jouw kennis mis ik nu al.

Helen van der Vliet

Stijlmaker

Voordat ik met Ciska ben gaan samenwerken wilde ik mijn bedrijf en de werkwijze meteen vanaf de start goed aanpakken maar wel op een manier die bij mij past. Onze samenwerking heeft me echt geholpen om op een andere manier en in samenwerking met het universum mijn bedrijf te runnen dan dat ik heb gezien in mijn omgeving. Ik heb van huis uit meegekregen, dat een eigen onderneming heel hard werken is.

Onze samenwerking heeft me geholpen om in de flow te blijven, om de dingen anders aan te pakken dan ik in mijn hoofd (ego) had maar juist de signs op te pakken die aan mij werden getoond en vertrouwen op mezelf. Soms was een push nodig om verder te gaan. Zonder die push was ik nooit gestart met mezelf te laten zien op social media. Ciska deed dat op een prettige niet vervelende manier. Ciska haar manier van coachen heeft mij enorm geholpen om vertrouwen te krijgen in het runnen van mijn bedrijf. Onze samenwerking heeft me betalende klanten, een netwerk en zichtbaarheid opgeleverd. Daarnaast geloof ik in mezelf dat ik het kan! En ik heb minder chaos in mijn hoofd bij het runnen van mijn bedrijf.

De eerste maanden ging ik echt van links naar rechts, boven naar beneden en Ciska wist daar iedere keer weer een bepaalde structuur in te brengen die mij hielp om de stip weer te zien. Alleen maar liefde voor Ciska en ik kijk uit naar de komende samenwerking om mijn bedrijf door het dak te laten gaan!

Vanessa Bender

Hypnose Coach

Voor mijn samenwerking met Ciska had ik nog niet helemaal duidelijk hoe ik mijn visie van meer zijn dan een gewone kapper, in een goed plaatje en aanbod kon krijgen. Hoe krijg ik die boodschap duidelijk overgebracht naar mijn klanten, zodat de juiste mensen in mijn stoel komen te zitten. Onze samenwerking heeft voor een verdubbeling van mijn omzet gezorgd! Ik vond het super fijn om met iemand te kunnen sparren die al een aantal stappen verder is dan ik en ze heeft me echt laten inzien om in mezelf te geloven. Daarnaast is het fijn als iemand je soms met je neus op de feiten drukt. Waardoor je zelf je overtuigingen leert inzien. Ciska heeft me geleerd mijn eigenwaarde in te zien en dat ik echt iets bijzonders doe waar ik meer geld voor mag vragen. Daarnaast heeft de samenwerking me heel veel helderheid gegeven welke richting het op mag gaan en vielen de puzzelstukjes steeds meer op z’n plek. Ik vind het heel erg prettig hoe je net weer even die boost en inzichten krijgt na een coach call. Ik ben heel erg dankbaar dat wij zoveel maanden hebben mogen samenwerken!

Armanda Kieft

Haar liefdevolle duwtjes zorgde ervoor dat ik nu echt durf te doen. 

“Voor mij is het volgen van de Summer School echt de juiste keuze geweest. In twee maanden kan je zoveel doen en kan er zoveel veranderen. Wat begon als een idee, werd een doordacht plan waarmee ik zelfs mijn eerste klanten heb geworven. Door Ciska is het nu overzichtelijk welke stappen ik nog meer mag gaan zetten en heb ik bruikbare handvatten om dit ook te gaan doen. Dit in combinatie met haar liefdevolle duwtjes in een veilige omgeving zorgde ervoor dat ik nu echt durf te doen.”

Armanda Kieft

Start Up Coach

Voor mijn samenwerking met Ciska wilde ik graag helder hebben wat voor een bedrijf ik had en duidelijkheid in mijn aanbod en doelgroep. Ciska heeft mij geleerd hoe ik vanuit mijzelf kan ondernemen. Zij heeft mij geen trucjes aangeleerd, maar heeft steeds samen met mij gekeken hoe ik het aan kan pakken zodat het helemaal bij mij past. Tijdens ons traject is voor mij helemaal helder geworden wat mijn talent is en welk aanbod hierbij hoort. Ik voel mij een ondernemer en veel zelfverzekerder dan toen ik het traject begon. Ik kreeg iedere keer een hoge energie van de begeleiding, ook als ik het even kwijt was! Ik heb enorm genoten van het 1-op-1 traject van Ciska. Ciska kan goed aanvoelen wat ik nodig had, wat het traject heel persoonlijk en betrokken maakte. Dankjewel lieve Ciska voor je fijne begeleiding!

Voor de Summer School had ik een gebrek aan helderheid hoe je klanten aantrekt via Social Media en liep ik er tegenaan om meer zichtbaar en uitgesproken te durven zijn. Dankzij mijn samenwerking met Ciska heb ik nu zeker stappen gezet in mijn zichtbaarheid en aanwezigheid op Social Media. Ik heb veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en schrijf makkelijker posts vanuit flow.

Het delen met de groep was heel waardevol en de groepsgrootte heel prettig. Ciska was ook heel steady in haar aanwezigheid, focus en aandacht. Het was fijn om vragen te kunnen stellen in de voorbereiding vooraf en in de coach call zelf. Ik waardeer het groeiproces waar ik in zit, dat zeker een enorme boost heeft gekregen door de Summerschool. Het programma is heel waardevol en het is echt heel veel waar voor je geld. Ciska haar toegankelijkheid voor directe vragen en de bereidheid mee te denken vond ik heel bijzonder. Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan!

In november 2019 koos ik ervoor om naar de live dag te gaan van Ciska, omdat ik klaar was met aanrommelen. Daar voelde ik heel duidelijk dat ik haar 6-maanden traject wilde doen en ben ik ingestapt. En toen kwam corona. Ik wilde eigenlijk stoppen met ondernemen, maar Ciska liet me zien dat ik me terugtrok uit angst. Haar confronterende vragen waren op dat moment lastig, maar hebben mij echt verder geholpen.
Ciska gaf mij een zetje in de juiste richting en hield regelmatig een spiegel voor. De tweewekelijkse sessies waren heel fijn. Ik merk nu ook dat ik denk als Ciska. De kritische vragen die ik mijzelf kan stellen door de kennis die ik van haar heb geleerd, heeft mij enorm geholpen.
De live dagen met de andere deelnemers waren echt een hele waardevolle toevoeging.

Benieuwd welke resultaten wij samen gaan bereiken?