Je werkt hard met volle overtuigingen en toewijding, je bent ambitieus en hebt iets belangrijks te bieden. Je bent aanwezig op social media en bent volop aan het delen. Toch zie je dit nog niet terug in de resultaten. Hoe kan dat? Waarom je nog niet genoeg klanten hebt, heeft in 9 van de 10 gevallen te maken met het volgende: je bent nog niet duidelijk genoeg.

“Maar ik ben toch duidelijk?!?”

Dat is waarschijnlijk je eerste reactie. “Maar ik weet toch wat ik te bieden heb. Ik weet toch wat ik kan.” Ja, waarschijnlijk wel. Maar snapt jouw potentiële klant dat jij de oplossing hebt voor zijn/haar probleem?

In vele gevallen zie ik ondernemers veel delen, veel netwerken, veel aanwezig en zichtbaar op social media. Maar komt dat nog niet terug in het aantal en de kwaliteit van klanten. Dus ben je nog niet helder genoeg. 

Herken de situatie van jouw klant

Vandaag de dag komt er zo veel informatie op ons af. Zoveel prikkels. En dat betekent dat we geen tijd hebben om uitgebreid na te denken over alles wat er op ons af komt of om onderzoek te doen naar alles waarmee we geconfronteerd worden. Dus heb jij als taak als ondernemer om zo duidelijk en to the point te communiceren. Het belangrijkste in heldere en effectieve communicatie en marketing is het herkennen en erkennen van de situatie waar jouw potentiële klanten in zit. Een voorbeeld; een ondernemer helpt andere ondernemers met het werken vanuit hun ‘why’. Haar potentiële klant ervaart misschien dat hij/zij te weinig voldoening haalt uit zijn bedrijf. Of het bedrijf loopt nog niet goed genoeg. Als deze ondernemer in kwestie zou communiceren met de boodschap; “Ik help jou te ondernemen vanuit je ‘why'”, communiceert zij wel helder wat zij aanbiedt, maar spreekt ze de klant niet aan in de situatie/het probleem waar deze nu in zit. Er zullen weinig tot geen ondernemers zijn die als probleem ervaren dat ze nog niet vanuit hun ‘why’ ondernemen.

Jouw klant wil een oplossing

Waarom je nog niet genoeg klanten hebt, is waarschijnlijk te wijten aan niet heldere communicatie. Ook al denk je dat je zo duidelijk bent. Wanneer je communiceert vanuit de vorm die je biedt, zul je jouw ideale klant niet raken en bereiken. Wanneer je communiceert over zijn/haar probleem of situatie en welke oplossing je daarvoor kunt bieden, dan is de interesse gewekt bij jouw potentiële klant. Maar pas wanneer je dit echt heel helder en concreet doet, heeft je communicatie en marketing pas zin en zal het effectief zijn. 

Waarom je nog niet genoeg klanten hebt en wat ik deed waardoor mijn bedrijf enorm groeide, deel ik ook in deze podcast. Beluister ‘m hier:

Wil jij meer grip op je bedrijf? Wil je jouw boodschap Groots verspreiden en met minder moeite meer klanten aantrekken? Download dan hier de gratis one pager ‘4 stappen naar grip op je klantenstroom’.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment