Uit volle enthousiasme en passie ben je ooit je bedrijf begonnen. Je wilt niets liever dan een bloeiend bedrijf dat je (financiële) vrijheid en voldoening geeft, maar je blijft steeds hangen op hetzelfde niveau. Je wacht op die grote doorbraak, maar die blijft uit. Waarom je bedrijf niet groeit komt door een heel belangrijk gegeven; je bent nog niet helder genoeg.

Helderheid is the key

Misschien denk je dat je heel helder weet wat je doet, waarom je dit doet en voor wie. Maar is het echt zo helder als je denkt? Als de klanten jou nog niet moeiteloos vinden, gaat er blijkbaar nog iets mis. Waarom je bedrijf niet groeit zoals je wilt, is omdat je nog niet zichtbaar/vindbaar bent, en als je dat wel bent, ben je blijkbaar nog niet duidelijk genoeg waar mensen jou voor moeten hebben.

Zichtbaar zijn zonder duidelijkheid is zonde van je tijd

Veel (business)coaches hebben het over dat je zichtbaar moet zijn, je ware zelf moet laten zien en vooral authentiek moet zijn. Ik ben het eens met hen, maar er missen nog een twee hele fundamentele zaken; en dat is helder zijn over waar mensen bij jou voor moeten zijn, en dat die zichtbaarheid vervolgens ook leidt tot nieuwe klanten, aanmeldingen en omzet. Zichtbaar zijn zonder werkende strategie is leuk en goed voor je ego, maar leidt niet tot klanten.

Waarom je bedrijf niet groeit en hoe belangrijk kristalhelder zijn hierin essentieel is, deel ik ook in deze podcast. Beluister ‘m hier:

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

Foto: Anouk fotografeert 

No Comments
Post a Comment