Vertrouwen opbouwen bij je doelgroep is essentieel om makkelijker meer klanten te krijgen

In deze tijd is alleen zichtbaar zijn met je bedrijf niet meer genoeg om makkelijk meer klanten aan te trekken. Er zijn talloze coaches, trainers, tekstschrijvers, fotografen die hetzelfde doen als jij, dus onderscheidend puur door wat je doet ben je niet meer. Daarom is het juist zo belangrijk om jezelf te laten zien, want jij bent zelf per definitie de onderscheidende factor. Maar ook dat is niet genoeg; om echt op een makkelijke manier te kunnen groeien is het essentieel om vertrouwen op te bouwen bij je doelgroep. Zodat zij bij jou komen in plaats van dat jij zelf moet leuren en sleuren om nieuwe klanten binnen te halen.

Ik nam hier deze podcast over op. Lees je liever? Lees dan verder onder de podcast.

Wat is jouw eigen groei en transformatie?

Vertrouwen opbouwen bij je doelgroep kun je op een hele goede manier doen door je eigen transformaties te delen. Dus als je bijvoorbeeld diëtist bent en je bent zelf afgevallen; deel dan hoe jij dit zelf hebt gedaan. Hoe heb je dit aangepakt? Waar liep je tegenaan en hoe heb je dit overkomen? Wat heeft heel goed gewerkt? Wat was het resultaat? Door te vertellen over je eigen ervaringen en groei laat je zien dat wat jij doet, werkt. En het laat ook veel zien over wie jij als persoon bent. De combinatie van deze twee werkt heel erg goed en bewijst dat je niet zomaar wat zegt, maar dat je ook met resultaten kunt aantonen dat je weet wat je doet.

Wat laten jouw klanten zien?

Niet alleen je eigen transformatie is belangrijk bij het opbouwen van het vertrouwen. Ook de groei en resultaten van jouw klanten zijn ontzettend belangrijk. In welke situatie zaten zij toen ze bij jouw kwamen? Wat hebben jullie gedaan? En wat heeft dit opgeleverd voor jouw klant? Welke transformatie hebben zij doorgemaakt? Het is heel krachtig om dit, liefst in de vorm van storytelling, te delen. Je kunt dit uiteraard zelf vertellen, maar nog beter is als zij dit zelf vertellen.

Als jij nog niet met klanten werkt, zorg dan dat je met vrienden, familie of anderen uit je eigen netwerk aan de slag gaat. Daarmee kun je als eerste jouw werkwijze verder verbeteren en versterken, en ten tweede zorg je ervoor dat er resultaten komen die je weer kunt delen. Daarmee verzamel je ook bewijs voor wat jij doet.

Doe wat je zegt

Vertrouwen opbouwen met je doelgroep zit voor een heel groot deel hierin. Maar ook andere factoren spelen een rol. Denk bijvoorbeeld aan consistentie in je zichtbaarheid. Je doelgroep moet erop kunnen vertrouwen dat je bijvoorbeeld wekelijks aanwezig bent voor een Q&A, of dat je iedere maand een interessante blog deelt. Door hierin consistent te zijn, laat je zien dat je doet wat je zegt.

Doen wat je zegt zit natuurlijk ook in andere, hele simpele dingen. Antwoorden op vragen die je krijgt, mails netjes beantwoorden of als je iets aankondigt dit ook daadwerkelijk te doen. Voor jou misschien iets kleins, maar voor jouw potentiële klant weer een duidelijk teken dat je professioneel en te vertrouwen bent.

Wil je ook dat (meer) mensen makkelijker ‘JA!’ tegen je zeggen? Download dan hieronder een gratis worksheet met een aantal hele belangrijke vragen die je helpen om je marketing en communicatie te verbeteren, zodat je meer vertrouwen kweekt.

Wil jij meer grip op je bedrijf? Wil je jouw boodschap Groots verspreiden en met minder moeite meer klanten aantrekken? Download dan hier de gratis one pager ‘4 stappen naar grip op je klantenstroom’ of vraag hier een gesprek met mij aan.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

1 Comment
  • Raoul

    geweldige content, dankjewel Ciska…….

    13 januari 2020at14:44 Beantwoorden
Post a Comment