Je helpt je klant verder door hogere prijzen te vragen

Hogere prijzen vragen kan voelen als heel spannend. “Kan ik dit wel vragen?” “Gaat mijn klant dit wel betalen?” “Prijs ik mezelf hier niet mee uit de markt?” Maar ik ben er van overtuigd dat je juist door hogere prijzen te vragen je klant een grote dienst bewijst. Om meerdere redenen.

Ik nam hier deze podcast over op. Lees je liever? Lees dan verder onder de podcast.

Je klant wordt meer uitgedaagd

Door hogere prijzen te vragen, daag je je klant veel meer uit. Omdat zijn/haar investering groter is, is je klant veel meer toegewijd en meer vastbesloten om er alles uit te halen. Hij zal ook meer bereid zijn om te veranderen en uit zijn/haar comfort zone te gaan als de investering groter was. Het is moeilijker aan jezelf te verkopen als je dit niet doet als er wel een grote investering aan vooraf is gegaan.
De uitspraak “If you don’t pay, you don’t pay attention’ is hierop ook helemaal van toepassing. ‘And if you pay more, you pay even more attention.’

De waardebeleving is groter

Ik weet nog dat ik zelf eens een kaartje kocht voor een event van een andere coach voor 25,- euro. Het event leek me erg interessant en de coach ook. Het event was in Arnhem, dus voor mij niet om de hoek. Naarmate de dag dichterbij kwam van het event ging ik steeds meer twijfelen of ik wel die dag wilde spenderen aan dat event. Ik wilde ook andere dingen doen, en eigenlijk kwam het niet zo goed uit. Nou, je raadt het al. Ik ging. Jammer van die 25,- euro en misschien heb ik wel een fantastische dag gemist, maar ik voelde niet genoeg ‘pijn’ of verlies door niet te gaan. Door zo’n lage prijs voelde het ook niet als een heel waardevolle dag. En dat is enorm zonde!

Dus hoe meer je betaalt voor jouw programma of dienst, hoe meer mensen de waarde ervan beleven. Ik bedoel natuurlijk niet dat je jouw prijzen zomaar eindeloos kan verhogen, maar wel dat je goed na mag denken over wat je programma of aanbod echt waard is. En wanneer mensen hier echt het meeste uit kunnen halen.

Je hebt meer tijd en aandacht voor je klanten

Het mooie van hogere prijzen vragen is ook dat je veel meer tijd over houdt voor waar het echt over gaat; namelijk je klanten helpen. Want als jij een hogere prijs vraagt, betekent dat dus dat je minder klanten nodig hebt om dezelfde of een hogere omzet te behalen iedere maand. En dat betekent minder acquisitie en salesgesprekken, en dus meer tijd. Wanneer je meer tijd ‘overhoudt’, kun je dus veel meer tijd en aandacht geven aan de meest belangrijke personen in jouw bedrijf: jij zelf en jouw klanten.

Begrijp me niet verkeerd – ik ben geen voorvechter van per sé high end ondernemen voor iedereen. Ik geloof dat dit een heel mooie manier kan zijn voor meerdere ondernemers, maar ik geloof er niet in dat iedereen dit moet doen of dat dit bij iedereen past. Het voornaamste is dat jouw businessmodel bij jou past. Toch zie ik in de praktijk dat heel veel coaches, therapeuten en adviseurs nog te lage prijzen vragen. Prijzen waarmee ze hun klanten verre van optimaal kunnen helpen en waarmee ze hun waarde geen eer aan doen. En dat vind ik ontzettend zonde.

Wil je hier ook eens over sparren? Neem dan vooral eens contact met me op of vraag een vrijblijvend groeigesprek met me aan.
N.B. Ik ben selectief in hoe ik mijn tijd spendeer en met wie ik werk, dus ik zal niet met iedereen in gesprek kunnen gaan.

Wil jij meer grip op je bedrijf? Wil je jouw boodschap Groots verspreiden en met minder moeite meer klanten aantrekken? Download dan hier de gratis one pager ‘4 stappen naar grip op je klantenstroom’ of vraag hier een gesprek met mij aan.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment