In gesprek met Tosca Otten

Tosca Otten droomde als klein meisje van de nieuwe Dior worden. Na het lezen van een boek over modeontwerp wist ze meteen: “Dit is het!”. En dat werd het ook. Na een opleiding in Parijs werkte ze over de hele wereld, liep ze stage bij Cacharel en woonde en werkte jarenlang in Parijs als echte modeontwerpster. Na jaren in Parijs kwam ze weer terug naar Amsterdam voor haar droombaan als couture ontwerper bij Ilja Visser. Tot ze haar eigen label Tos Gallery begon.

Als ontwerpster zoekt Tosca naar iets wat er nog niet is. Iets waarvan ze zelf soms ook nog niet weet wat het is. Haar eigen label heet daarom ook Tos Gallery, zodat het ruimte geeft voor ook andere vormen van kunst. “Mode is niet iets wat ik de rest van mijn leven zal willen blijven doen”. Met haar werk wil ze haar eigen droomwereld laten zien. Mensen even meenemen in een andere wereld.

Ze werd geboren in Amsterdam, maar heeft deels Indonesische roots. Dat verklaart ook haar interesse in de mode uit andere delen van de wereld. “Ik kijk ook graag naar Afrikaanse en Aziatische mode. Niet alleen naar de stoffen en prints, maar ook naar hoe ze daar deze mode dragen.” Deze interesse is ook duidelijk terug te zien in haar eigen werk.

Tosca schildert haar prints zelf, en laat deze vervolgens weven in haar stukken. Een bijzondere, kostbare en tijdrovende manier om te produceren. Ze kiest hiermee voor de moeilijke weg, maar voor haar zou het niet anders kunnen. “Ik houd ervan om belachelijk veel tijd te besteden aan elk stuk.”

Wil je het hele verhaal van Tosca Otten horen? Duik mee in haar wereld en bekijk de hele video hier:

Vind je het gesprek met Tosca Otten interessant? Wil je nog meer leren van andere bijzondere vrouwen? Eerder ging Ciska ook op bezoek bij #workmode oprichtster Emilie Sobels, tassenontwerpsters Martina Braas, founder van De Upstarter Mariëtte Ruggenberg en blogger en ondernemer Zoë van Liere. Bekijk alle video’s op ons YouTube kanaal en vergeet je niet te abonneren. Zo hoef je nooit meer een nieuwe video te missen.

Tot de volgende video!

No Comments
Post a Comment