Ciska nam een kijkje in de kledingkast van Mariette Ruggenberg

Mariëtte richtte drie jaar geleden De Upstarter op, waarmee ze opleidingen aanbiedt specifiek gericht op vaardigheden en werkervaring. Ze werkte zelf jarenlang als docent en miste tijd en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Naar haar idee is er een groot gat tussen het onderwijs, dat vooral gericht is op kennisoverdracht, en het werkveld dat vooral op zoek is naar mensen met ervaring en bepaalde vaardigheden. Haar visie voor het onderwijs vertaalde ze naar haar bedrijf De Upstarter met de wens om daarmee het huidige onderwijs te inspireren. Het gesprek dat ik hierover met haar had, kun je hier terugkijken, en in deze aflevering neem ik een kijkje in de kledingkast van Mariëtte Ruggenberg.

In haar kast vinden we duidelijk een grote voorliefde voor vintage, kleur en prints. Als ondernemer voelt ze zich niet thuis in te zakelijke of strakke kleding, maar draagt ze vooral vrolijke en uitgesproken items die helemaal passen bij haar vrolijke karakter. Met deze items laat ze zichzelf zien en mag ze ook gezien worden. Ze komt niet graag ongezien binnen. “Als vrouw hebben we een heel mooi lijf gekregen, en dat mag ook best gezien worden.”

Het scoren van echte vintage schatten ziet ze als een sport. Een vintage winkel in duiken en uren lang zoeken, passen en de pareltjes uit de rekken vissen. In de kledingkast van Mariëtte Ruggenberg vinden we vintage stukken uit Londen, Amsterdam en Utrecht.

Kan je niet langer wachten en wil je nu alle bijzondere, one of a kind stukken van Mariëtte bekijken? Hieronder zie je de hele video en duik je mee in haar kledingkast.

Vond je deze video leuk? Je kunt HIER nog veel meer video’s bekijken van ontdekkingstochten in kledingkasten van andere leuke vrouwen. Zo waren we eerder op bezoek bij mode-illustrator Sella Molenaar, blogger Zoë van Liere die sinds een aantal jaar geen fast-fashion meer koopt, en tassenontwerpster Martina Braas.

No Comments
Post a Comment