Ciska ging in gesprek met Mariette Ruggenberg

Van docent naar ondernemer. Mariëtte Ruggenberg werkte 7 jaar in het onderwijs toen zij besloot dat ze haar veilige baan zou opzeggen om haar eigen bedrijf te beginnen. Ze merkte dat er te weinig aandacht en ruimte in het traditionele onderwijssysteem is voor de ontwikkeling van (jonge) mensen. “Het onderwijs is gericht op kennis, maar dat kun je tegenwoordig ook op Google vinden. Er zou meer ruimte moeten zijn voor vragen als ‘waar word ik gelukkig van?’ en ‘wat wil ik, wat kan ik en hoe kom ik daar?'”

Moedig als ze is, waagde Mariëtte de sprong. Ze ontwikkelde een eigen programma om mensen te helpen vaardigheden te leren waar het werkveld om vraagt, maar niet wordt aangeleerd in het onderwijs. De Upstarter was geboren. Met De Upstarter biedt ze meer ruimte aan de ontwikkeling van mensen in zowel vaardigheden, werkervaring als richting. Ze geniet er vooral van om te zien hoeveel potentie er in mensen zit en hoe ze dit kan aanboren. Iedereen heeft bepaalde (creatieve) talenten en het is voor Mariëtte een missie om dit te ontdekken en mensen te leren hoe ze dit kunnen inzetten. Zo zijn ze tot meer waarde voor het werkveld en brengt het henzelf meer voldoening en plezier.

Bekijk hieronder het hele gesprek met Mariëtte over haar passie, drijfveren, haar frustratie met het huidige onderwijs en haar weg van docent naar ondernemer.

Vond je dit een interessante video? Ben je op zoek naar meer mooie verhalen en voorbeelden? Eerder sprak Ciska al met hoofdredacteur van Women’s Health Milou Turpijn, PR- en marketingexpert Janne Colenbrander, ondernemer en oprichter van Granny Yoga Marij de Vries en blogger en influencer Zoë van Liere. Houd onze website en ons YouTube kanaal in de gaten voor elke week weer een nieuwe video. Volgende week nemen we een kijkje in de kledingkast van Mariëtte Ruggenberg, wat zou haar garderobe over haar zeggen?

No Comments
Post a Comment