Deel je grote dromen met de wereld

Waarom doe jij wat je doet? Op welke manier wil jij anderen helpen of de wereld een mooiere en betere plek maken? Je hebt vast grote dromen over hoe dingen beter kunnen van waaruit jij je bedrijf bent begonnen of doet wat je doet. En door deze grote dromen te delen met de wereld kun je ze nog sneller en grootser waarmaken.

Spreek jouw waarheid

Vaak merk ik ondernemers het lastig vinden om te bedenken wat ze moeten ‘delen’. Wat ze mogen delen met de wereld via bijvoorbeeld social media of wanneer je nieuwe mensen ontmoet op een netwerkevent of seminar. Natuurlijk kun je van alles vertellen over wat je doet en hoe geweldig je dat vindt, maar in hoeverre nodigt dat al uit tot echte verbinding met de ander? Het is vaak het delen van een (vorm van een) oplossing, maar waarom is het probleem belangrijk, urgent en is dat voor jou zo belangrijk? Door te durven delen waar jij zo in geloofd, ga je staan voor wie jij bent en waar jij voor staat. En dat is mega-aantrekkelijk.

Je grote dromen waarmaken

Door te durven uitspreken, op wat voor manier en op welke plekken dan ook, geef je jouw dromen de kans om uit te komen. Door het te delen met de wereld geef je niet alleen een signaal aan het universum over wat je wilt, maar geef je ook anderen de kans om aan te haken op jouw missie. Er zijn vast mensen die weer andere mensen kennen met wie je eens kennis moet maken, een project kennen dat echt bij jou past of zien andere mogelijkheden die jou en jouw grote dromen een grote boost kunnen geven.

Wees niet bang

Toch ook kan je grote dromen delen voelen als iets heel kwetsbaars. Dat is het misschien ook wel, maar als het je dromen zijn en je streeft naar het realiseren van deze dromen – waarom zou je je dan laten tegenhouden? En ja, er zullen vast mensen zijn die jouw dromen niet delen of niet begrijpen, maar er zullen ook heel veel mensen zijn die jouw dromen wel snappen. En hierop zullen aanhaken, je aanmoedigen of een bijdrage hieraan willen leveren.

Hoe duidelijker jij bent in het uitspreken van wat je wilt, hoe makkelijker je je grote dromen kunt waarmaken.

In deze podcast aflevering deel ik mijn eigen grootste droom (en het leuke is dat nog geen week nadat ik dit deelde ik de eerste aanvraag binnenkreeg voor een betaalde sprekersklus). Luister de aflevering hieronder:

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer!
Of beluister hier de aflevering op Spotify of YouTube. Luister de vorige aflevering HIER.

No Comments
Post a Comment