Waarom zichtbaar zijn je gaat helpen een succesvol bedrijf te bouwen

Zichtbaar zijn. Wat gebeurt er bij jou als je hieraan denkt? Vind je het lastig, spannend, ingewikkeld, voelt het als een ‘moetje’? Voor veel ondernemers voelt zichtbaar zijn als iets dat moet, maar wat ook veel werk is en lastig is. Maar als je het op de juiste manier doet, zal het enorm voor je werken en kan het ook nog eens leuk zijn.

Geef anderen de kans om voor jou te kiezen

Zichtbaar zijn is absoluut noodzakelijk en essentieel als je een goedlopend bedrijf wilt opbouwen. Zeker als je een dienst aanbiedt die door jou wordt uitgevoerd, zoals coaching, consultancy, trainingen etc. Mensen kopen als het ware een stukje van jou, maar daarvoor moeten ze natuurlijk wel een goed gevoel bij jou kunnen krijgen en jou een beetje beter leren kennen. Door zichtbaar te zijn en meer van jezelf durven te laten zien, in wat voor vorm dan ook, geef je anderen de kans om, nu of later, voor jou te kunnen kiezen.

Zichtbaar zijn op jouw manier

Het gevoel van zoveel ‘moeten’ komt naar mijn mening door het gevoel op allerlei platformen aanwezig te moeten zijn als ondernemer. Je ziet misschien andere ondernemers heel actief zijn op LinkedIn of op instagram, waardoor je het idee hebt dat jij dit ook moet doen. Maar NEE. Kies juist voor een manier die bij jou past en een platform die jij leuk vindt. Of dat nu online is of offline. En als dat toevallig instagram is, is dat prima. Maar er zijn ook talloze succesvolle ondernemers die daar helemaal niet actief zijn. Dus blijf vooral bij jezelf en kies voor een vorm die bij jou past en waarin jij het beste uit de verf komt.

In deze podcast aflevering deel ik wat ik zelf meemaakte, waardoor ik besefte hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn en te delen wie je bent en waar je in geloofd. Luister ‘m hieronder:

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer!
Of beluister hier de aflevering op Spotify of YouTube. Luister de vorige aflevering HIER.

No Comments
Post a Comment