Ciska nam een kijkje in de kledingkast van Janne Colenbrander

Janne is freelance PR & marketingadviseur voor verhalen. Dit kan zijn in de vorm van boeken, theater, festivals of andere vormen. Wat haar drijft is het zorgen dat deze verhalen verteld worden, zodat anderen in het verhaal kunnen worden meegenomen. ‘Opgetild worden uit het leven’, zoals zij zelf zo poëtisch omschreef. Na ons boeiende gesprek (kijk het hier) mocht ik nu een kijkje nemen in de kledingkast van Janne Colenbrander.

Het eerste dat opvalt als we kijken naar de garderobe van deze bijzondere vrouw is de weinige hoeveelheid aan kleding. Eigenlijk heel verfrissend. Door haar reis naar Vietnam waar zij maar met 7 kg op haar rug rondtrok, besefte ze dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt. “Je wordt er juist creatief van.”, zegt ze. Na de reis besloot Janne om het thuis net zo minimalistisch aan te pakken. Weinig kleding, maar wel stukken waar je verliefd op bent.

Sinds de kledingkast van Janne Colenbrander zo opgeruimd en goed samengesteld is met een beperkt aantal stukken, kiest ze ook steeds vaker voor vintage items. “Die zijn vaak net wat beter gemaakt en van mooiere en zachtere stoffen.” Bovendien is deze manier van kleding shoppen ook een stuk beter voor ons milieu en veel bewuster. Een belangrijke regel die Janne hanteert bij het doen van aankopen is ‘alleen iets kopen als je er echt verliefd op bent’. Een hele mooie richtlijn om jezelf te behoeden voor impulsaankopen en het hebben van teveel kleding, waarvan je de helft misschien niet eens draagt. Janne is een inspirerend voorbeeld, en ze heeft ook mij wederom geïnspireerd en aangezet om nog bewuster te kiezen voor goede kledingstukken die 100% bij jou passen.

Bekijk hier de hele video en gluur mee tussen de mooie stukken van Janne.

Heeft de kledingkast van Janne Colenbrander je geïnspireerd? Wil je ook de kledingkasten van andere dames bekijken? Ik was eerder al op bezoek bij Lize Mast, Emilie Sobels en Martina Braas waar ik ook een kijkje mocht nemen in hun garderobe. Je kunt de video’s HIER allemaal terugkijken.

No Comments
Post a Comment