Ciska ging in gesprek met illustrator Sella Molenaar

Het is zover; een nieuw seizoen van onze online serie Binnenstebuiten, waarin Ciska in gesprek gaat met bijzondere, stoere, baanbrekende, inspirerende vrouwen. Wat doen zij en waarom? Wat drijft hen? Hoe zijn ze succesvol geworden in wat ze doen? En niet te vergeten; welke tips kunnen ze met ons delen, zodat wij weer kunnen leren van hen. En deze keer gaat Ciska in gesprek met Sella Molenaar: (mode)illustrator die ‘per ongeluk’ illustrator is geworden.

Kijk hier de video van het gesprek en laat je inspireren door de frisse en bruisende energie van Sella!

We ontmoeten Sella bij haar thuis in Amsterdam. Ze tekent al haar hele leven, het is als een eerste levensbehoefte. Toch was het niet haar bedoeling om illustrator te worden. Ze wilde mode-ontwerper worden en ging dat studeren in Antwerpen. Maar al gauw bleek dat toch niet helemaal te matchen met haar verwachtingen. Toen ze op marktjes ging ‘live tekenen’ als bijbaan om haar huur te kunnen betalen, werd dit al gauw opgepikt. Al na twee keer stond H&M Nederland te trappelen om met haar te werken.

Nu, jaren later, leeft ze van haar werk als illustrator. Sella werkt voor de meest uiteenlopende modemerken en verkoopt ook haar vrije werk. Ze probeert zo vrij en spontaan mogelijk te blijven werken en continu nieuwe dingen te proberen. Zo deed ze ooit eens een cursus Japans schilderen en dat zorgde voor een grote omslag in haar denken en dus ook in haar werk. Waar ze eerder mensen heel realistsch na probeerde te tekenen, ging haar stijl over in een veel vrijere manier van werken en het omarmen van imperfecties. “Dat maakt het juist interessant”.
Bekijk het hele gesprek in de video hierboven voor haar hele verhaal en tips.

Vond je het gesprek met Sella Molenaar interessant en wil je meer zien? Check dan vooral ook ons YouTube kanaal en bekijk ook de gesprekken die Ciska eerder had met andere bijzondere dames. Je ziet alles HIER en vergeet je natuurlijk niet te abonneren voor elke week weer een nieuwe aflevering met een andere inspirerende vrouw.

No Comments
Post a Comment