Wordt 2019 jouw beste jaar ooit?

“Het is 31 december, de klok slaat 0.00 uur. De flessen champagne ploppen en de lucht wordt verlicht door al het vuurwerk. Je heft je glas met je geliefden en zegt vol vertrouwen: Dit jaar wordt mijn beste jaar ooit! Ik voel het!” En nu, nu is het maanden later na de start van het nieuwe jaar en is er eigenlijk weinig tot niets veranderd. Herkenbaar?

Grote dromen en ambities

Je voelde aan alles dat dit jouw jaar ging worden. Maar na een paar dagen slopen alle oude patronen er weer in. Nu, na het eerste kwartaal van het nieuwe jaar kijk je terug, kijk je naar de cijfers van je bedrijf, en zie je dat er eigenlijk nauwelijks iets veranderd is. Die grote impact die je dit jaar wilde maken, die mega omzet die je dit jaar écht gaat realiseren lijkt nog mijlenver weg.

Anders vraagt om anders

Één van mijn lievelingsuitspraken is: “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.” Een waarheid als een koe. Niet altijd leuk om te horen, maar het zegt heel duidelijk dat als je een andere uitkomst wilt, je ook iets moet veranderen in je acties, je denken, je gewoontes of wat het dan ook is. Dus als we heel hard roepen tijdens de jaarwisseling dat dit ons jaar gaat worden, is de volgende vraag: wat ga je dit jaar dan radicaal anders doen?

Als ik maar…

Ook ik riep jaren achter elkaar dat dit mijn beste jaar ooit ging worden. Maar de echte grote veranderingen en grote groei bleven uit. Ik bleef “aanrommelen”, in het zelfde cirkeltje rondjes lopen. Waardoor er nauwelijks iets veranderde en ik in de ‘druk-doen’modus bleef, in de hoop dat als je maar hard genoeg werkt, het resultaat vanzelf komt. Maar zo werkt het niet.

Wil je mijn eigen ervaringen horen en hoe jij dit jaar WEL jouw beste jaar ooit kunt maken? Beluister de podcast hier:

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer!
Of beluister hier de aflevering op Spotify of YouTube. Lees en beluister hier ook de vorige aflevering.

No Comments
Post a Comment