Durf jij de signs van het universum te volgen?

Sta jij open om de signs van het universum te ontvangen? Durf jij je te laten leiden door de grotere wijsheid, door de spirituele tekens die je op je pad krijgt? Voor sommigen klinkt het misschien nog abstract of vaag, maar misschien herken je wel dat je vaak dubbele getallen ziet, dat je het gevoel hebt dat wat je aan het doen bent niet werkt of voelt als tegen de stroom in of dat je oog valt op een boek of een stuk tekst over precies DAT waar jij op dat moment mee bezig bent. Dat zijn allemaal signs van het universum die je iets willen laten zien en willen leiden naar daar waar je naartoe mag.

Afgelopen maand had ik hier een hele mooie ervaring mee die me iets heel moois liet zien. Daar nam ik deze podcast over op.  Lees je liever? Lees dan verder onder de podcast.

Get out of the way!

Afgelopen maand was ik vol enthousiasme en liefde bezig met het lanceren van weer een nieuw groepsprogramma. Niet een nieuw programma, maar een upgrade van een bestaand programma. Het afgelopen half jaar heb ik ervaren hoe ontzettend ik geniet van het werken met groepen, dus ik wilde graag weer met een nieuwe groep starten. Ik had er zin in, maar ergens liep het niet. De aanmeldingen kwamen niet binnenstromen, en een aantal mensen haakten juist af op het feit dat het een groepsprogramma werd.
In plaats van dat ik stug verder worstelde, besloot ik het juist even helemaal los te laten. Ik vroeg letterlijk om hulp aan het universum. Ik vroeg; “Stuur me de juiste mensen als het de bedoeling is dat dit programma start. En doe dit niet als het niet de bedoeling is. Ik doe even helemaal niets meer. Ik ga uit de weg.”

Welke signs van het universum zie je?

Vervolgens heb ik het hele programma even losgelaten en er geen enkele actie op ondernomen. Geen lancering, geen content, geen oproepje. Niets. Ik verlegde mijn focus naar andere dingen en liet de uitkomst helemaal los. Wel of geen programma – beide was helemaal goed. En toen, je raad het al, kwam er binnen 2 dagen toch een aanmelding binnen. Zonder enige actie of enige moeite vanuit mij. Deze vrouw was een heel duidelijk teken van het universum; het programma moet doorgaan.

Sta je open, ongeacht de uitkomst?

Wat vervolgens gebeurde was ook interessant. Het bleef bij 1 aanmelding voor de bedachte startdatum. Ergens heel diep van binnen voelde het alsof dit programma misschien toch een 1-op-1 programma moest zijn. Weer liet ik het los. De juiste mensen komen wel, en zo niet, starten we alsnog en wordt het een 1-op-1 traject. En zo gebeurde. Een week voorafgaand aan de start meldden zich nog meerdere mensen. Wat even verleidelijk was om toch weer een groepselement toe te voegen, maar het moest toch echt een individueel programma zijn. Mensen die eerder afhaakten op het groepselement kwamen toch weer terug en zo klopte het uiteindelijk helemaal.

Dit hele proces leerde mij om het pad en de uitkomst nog meer los te laten. Wat de bedoeling is, zal gebeuren. Daar hoeven wij ons niet in te mengen. Wanneer je iets voelt of wanneer iets aan je trekt, roept het je en mag je ermee aan de slag. Maar niet altijd moet iets gebeuren in de door ons bedachte vorm. Dus voor de volgende keer; ik ga nog meer out of the way. The universe will show me.

Wil jij meer grip op je bedrijf? Wil je jouw boodschap Groots verspreiden en met minder moeite meer klanten aantrekken? Download dan hier de gratis one pager ‘4 stappen naar grip op je klantenstroom’ of vraag hier een gesprek met mij aan.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment