Gebruik alles wat je hebt

Je hoort veel ondernemers die zijn gestart, nadat ze jaren in loondienst hebben gewerkt, die het roer om hebben gegooid. Ze hebben afscheid genomen van hun werk en soms ook van hun vak. Want alles moet anders, omdat ze niet gelukkig in hun werk waren. Maar waar ik steeds meer achter kom, is hoe belangrijk je vak is. Niet alleen je talent, maar ook het benutten van je vak(kennis). Kortom; gebruik alles wat je hebt. Je kennis, ervaring, netwerk van zowel je periode in loondienst als van het ondernemerschap.

Ik nam hier deze podcast over op. Lees je liever? Lees dan verder onder de podcast.

Je talent vs je vak

We worden allemaal geboren met bepaalde talenten. Talenten voor rekenen, voor taal, voor goed kunnen luisteren, sensitief zijn. Noem maar op. En we leven in een land, waarin je in een schoolsysteem allerlei dingen leert en uiteindelijk kunt kiezen om verder te leren voor een bepaald vak. Zo heb ik zelf na mijn middelbare school Communicatie en marketing gestudeerd, en later naast mijn werk ook nog een modestyling opleiding gevolgd. Je zou dus kunnen zeggen dat mijn vakken zijn: (marketing)communicatie en styling. En alhoewel mijn talenten zeker terugkomen in mijn vak heb ik daarnaast zeker nog andere talenten die ik de afgelopen jaren heb ontdekt in het ondernemerschap waar ik dagelijks dankbaar gebruik van maak. Zo ben ik enorm goed in dingen helder en concreet maken, kan ik heel goed luisteren en de juiste vragen stellen om tot de kern te komen.

Hoe zit dat bij jou? Wat is jouw vak en wat zijn jouw talenten?

Gebruik alles wat je hebt

Veel ondernemers gooien het roer om door te gaan ondernemen en verbranden alle schepen achter zich. Ze kiezen voor een andere richting en laten hun vak helemaal los. Herkenbaar, want dat deed ik in het begin zelf ook. Tot ik na een heel proces erachter kwam dat juist mijn vakkennis zo belangrijk en helpend zijn in het werk met mijn klanten en in het ondernemerschap. Al jouw ervaring en kennis komt van pas en alles heeft een toegevoegde waarde op het pad dat je nu bewandelt. Neem dus geen afscheid van je vak, maar kijk hoe je het kunt integreren met wat je nu doet. Gebruik alles wat je hebt en maximaliseer daarmee je waarde.

Bijkomend voordeel is dat je door juist wel je vak te blijven gebruiken je heel ‘eigen’ blijft en je veel makkelijker kunt onderscheiden in de markt. Er zijn talloze coaches, diëtisten, therapeuten, tekstschrijvers, maar waarom moet iemand juist voor jou kiezen? Vaak is jouw combinatie van je talenten en je vak al veel meer uniek dan dat wat jij doet. Want dat is bijna nooit meer bijzonder of uniek in deze volle markt.

Je eigen unieke combinatie

Afgelopen week had ik een kwartjesregen aan inzichten. Ideeën die aan het broeden waren, vielen opeens op z’n plek. Ondernemen is soms echt een puzzel, waarin je continu stukjes vindt die ergens een plek moeten vinden. En zo waren er meerdere gebeurtenissen en gesprekken die leidden tot een vernieuwd inzicht op mijn exclusieve 1-op-1 traject. Mijn kunde en kennis op het gebied van styling mag daar weer een grotere rol in spelen. En hoe! Behalve een intensief 1-op-1 traject dat gaat over het opbouwen van een stevig bedrijf met een consistente stroom aan klanten door middel van werkende strategieën, een hele duidelijke en onderscheidende boodschap gaan we vanaf nu ook een fotoshoot doen met een professionele fotograaf en uiteraard stylingadvies van mij.
Lees hier meer over het programma.

Wil jij meer grip op je bedrijf? Wil je jouw boodschap Groots verspreiden en met minder moeite meer klanten aantrekken? Vraag hier een gesprek met mij aan om te kijken hoe ik je hierbij zou kunnen helpen.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment