Ciska gaat in gesprek met interior junkie Elisah Jacobs

Elisah Jacobs, beter bekend als Interior Junkie, ontdekte haar enorme passie voor wonen en interieur toen ze in 2011 haar eerste huis kocht samen met haar man. Er was nog weinig inspiratie in haar stijl en smaak op internet te vinden, dus besloot ze haar eigen platform interiorjunkie.com te starten.

Van blog naar business

Voordat ze haar platform interiorjunkie.com startte, had Elisah al een modeblog. Ze werkte ook jaren in de mode, maar dat was ‘het’ nog niet helemaal. “Toen ik met interieur aan de slag ging, dacht ik meteen: “Ja, dit is het!”.” Het eerste jaar van haar blog was Elisah vooral bezig met het opbouwen van naamsbekendheid en het laten groeien van haar bezoekersaantal. Daarna kwam langzaamaan de samenwerkingen met mooie merken en nu, 6 jaar later, kan ze goed leven van haar platform. “Dat kwam niet vanzelf. De eerste vier jaar heb ik als freelancer ook veel andere opdrachten gedaan. Het is nu sinds twee jaar dat ik dat niet meer nodig heb.”

Balans als ondernemer

Het ondernemersleven bevalt onze interior junkie heel goed. “Het is heerlijk dat je zoveel vrijheid hebt. Maar hoe leuk je werk ook is, je moet ook tegen jezelf zeggen dat het wel eens even genoeg is. En even stoppen met werken.” Een vriendin van Elisah heeft een mooie uitspraak die ook helpt om alles even te relativeren, namelijk: “Je bent Obama niet.” En dat klopt; met haar platform beseft Elisah ook dat ze niet de wereld aan het verbeteren is of een ongeneeslijke ziekte aan het genezen is. “Als ik vandaag niet wil werken, dan ga ik gewoon vandaag niet werken.” Je bent eigen baas, dus jij bepaalt de grenzen.

Interior Junkie’s tips voor (startende) bloggers

Als jij ook een blog hebt of een blog wilt beginnen en je hebt de ambitie om daar van te kunnen leven dan zijn Elisah haar tips om vooral een lange adem te hebben. Het kan best even duren voor je er geld mee verdient. Dit moet ook niet de reden zijn om je blog te beginnen. Je moet het vooral leuk vinden wat je doet. Verder is het heel belangrijk om jezelf te laten zien. Mensen vinden het altijd leuker om de persoon achter de blogs te zien en te leren kennen. In de video deelt Elisah nog 3 waardevolle tips voor (beginnende) bloggers.

Vind je de tips van Elisah waardevol? Heeft zij je met haar ondernemersverhaal geīnspireerd? Eerder spraken we ook met andere vrouwelijke rolmodellen en ondernemers, zoals mode-illustrator Sella Molenaar, oprichtster van Granny Yoga Marij de Vries en blogger en oprichtster van Moderne Hippies Zoë van Liere. Blijf ook vooral kijken of abonneer je op ons YouTube kanaal, want volgende week nemen we een kijkje in de kledingkast van Elisah Jacobs.

No Comments
Post a Comment