3 tips voor content die werkt

Content marketing is voor mij een belangrijke vorm van het zichtbaar maken van mijn bedrijf. ‘Maar wat moet ik dan delen?’ ‘Of hoe moet ik dat dan doen?’ zijn vragen die ik de afgelopen tijd veel van mijn klanten krijg. Of mensen die er mee bezig zijn en zeggen ‘maar het doet niets’. Super zonde, want content marketing is een fijne tool die erg goed kan werken. Er zijn drie hele mooie gebieden die je mag pakken in je content, in je zichtbaarheid. Als je daar een mooie combi van maakt, zorgt het voor ijzersterke content en dat het uiteindelijk ook echt iets gaat opleveren. Groei, meer klanten, meer winst, meer bereik. 

1. Jouw expertise

Oftewel, je vakgebied. Vertel hierover en laat zien wat je te bieden hebt. Daar kan je oneindig over delen. Wat moeten mensen wel of niet doen? Wat zijn de meest gemaakte fouten? Deel anekdotes van je klanten en deel wat hier zo belangrijk aan is. Deel je kennis en laat zien wat jouw toegevoegde waarde is als expert in jouw vakgebied. Toch is alleen het delen van je expertise en je vak niet genoeg meer in deze tijd. Ja, het is voorwaardelijk dat je een expert bent in je vakgebied, maar het is niet waarom iemand klant bij je wordt. Dat zit ‘m vooral in de 2 volgende gebieden. They don’t care how much you know until they know how much you care. Onthoud deze.

2. Je bedrijf en het proces

Het is tegenwoordig niet voldoende meer om alleen te vertellen over jouw expertise, over je kennis. De tips en tricks zijn niet meer genoeg om mensen ook te verleiden om klant te worden. Je bent niet meer de enige in jouw vak en je hebt concurrentie van tientallen, honderden of misschien wel duizenden andere experts in je vakgebied. Het is belangrijk om je bedrijf te laten zien. Wat gebeurt er achter de schermen? Waar ben je mee bezig? Dit is een verlengstuk van je expertise en geeft een kijkje in jouw ‘bedrijfskeuken’. Wat biedt je aan? En wat levert het jouw klant op? Je toekomstige klanten moeten naast de tips en kennis vanuit jou als expert, ook weten dat je een bedrijf hebt en dat je een geweldige dienst aanbiedt. En bovenal geeft dit ze de kans om met je mee te leven en is het keer op keer weer een nieuw hoofdstuk uit het avontuur van jou en jouw bedrijf.

3 Jijzelf! 

Last but not least, laat jezelf zien, want wat jij doet, is niet uniek. Maar wie jij bent, is dat wel. De combinatie van jouw expertise met wie jij bent als persoon is wat jou uniek maakt. Deel jouw unieke persoonlijkheid, ervaringen en manier van leven. Wie ben jij als persoon? Hoe leef je? Wat vind je in je vrije tijd leuk om te doen? Echt een kijkje in jouw leven. Klinkt misschien wat gek maar mensen haken aan op jouw verhalen, op jouw interesses, op wat je hebt mee gemaakt. Op wie jij bent als mens. Het vormt een connectie, een herkenbaarheid. Het zijn dingen die ervoor zorgen dat mensen denken ‘Hey, met jou wil ik graag werken’. Weet dat mensen die haakjes, die herkenbaarheid nodig hebben om bij jou te kunnen instappen. En dit is de basis die je tegenwoordig nodig hebt om mensen ‘JA!’ tegen je te laten zeggen.

Bonus tip 4

Als je het moeilijk vind om die content te creëeren, denk dan aan dit principe; leg vast in plaats van bedenken. Leg vast wat er gebeurt, wat je aan het doen bent, waar je over nadenkt. In plaats van het bedenken waar je het over moet gaan hebben, documenteer je wat je doet in je dagelijks leven. Waar ben ik mee bezig en hoe kan ik dat koppelen aan content dat van waarde is voor je doelgroep? Zoek het haakje naar de goede tip of iets wat je mis ziet gaan bij je doelgroep. Door je leven te documenteren kan je altijd leuke, waardevolle verhalen of gebeurtenissen vinden en bruggetjes maken naar je bedrijf, naar je expertise. Op die manier kan je perfect de drie gebieden combineren en waardevolle content creëeren.

Heel ingewikkeld hoef je het verder ook niet te maken. Wanneer je deze drie gebieden combineert, creëer je waardevolle content en zorg je voor vertrouwen, zorg je voor een connectie. En dat is waar mensen tegenwoordig op kopen. Niet omdat je coach bent maar omdat jij jij bent!

Voor nog meer inspiratie en uitleg over content en hoe je dit kunt inzetten, luister dan deze podcast:

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment