Zorg ervoor dat je eerst bij jezelf incheckt voor je in de actie schiet

We leven in hectische en onzekere tijden. Tijden waarin we de druk voelen, misschien wel angst voelen en zien zoveel ondernemers om ons heen zichtbaar zijn. Live gaan op social media, allerlei dingen aanbieden, gratis of betaald, webinars geven, extra coaching geven. Misschien voel je daarom wel nog meer druk om ook in de actie te gaan. Om ook aanwezig te zijn, om ook je boodschap te delen en wellicht een aanbod te doen. Helemaal niets mis mee, maar voor je in de actie-modus gaat is het heel belangrijk om bij jezelf in te checken vanuit welke intentie je dit gaat doen. Vanuit angst, tekort, anderen willen helpen of geloof in je geweldige aanbod? 

Ik nam een podcast op, waarin ik kort met je deel wat er gebeurd als je niet eerst even bij jezelf incheckt voor je in de actie gaat, en ik deel een fijne meditatie met je in deze aflevering die je helpt om direct contact met jezelf en je innerlijke wijsheid te komen. Beluister ‘m hier.

Wat is je intentie?

Wanneer je actie onderneemt, actie kan ook rust nemen zijn;), zit daar altijd een gedachte achter. Een bedoeling ofwel intentie. Je plaatst bijvoorbeeld iets op social media, omdat je jouw doelgroep wilt uitnodigen om iets bij je af te nemen. Of je schrijft een mooie mailing aan je e-maillijst om een fijne relatie met ze op te bouwen. Achter alles wat je doet, zit een intentie. Bewust of onbewust. Wanneer je intentie niet zuiver is, met andere woorden, er zit bijvoorbeeld angst of het gevoel van tekort achter, zal de actie nooit de gewenste uitkomst hebben. Je werkt ‘tegen de stroom in’ in plaats van met de stroom mee.

Bij jezelf inchecken

In tijden als deze wanneer de druk hoog is en je misschien af en toe best wat spanning of angst ervaart, is het heel verleidelijk om continu in de actie te gaan. Overal aanwezig zijn. Van alles aanbieden. Live gaan. Vragen beantwoorden van volgers of klanten. Op zich is daar niets mis mee, maar zorg dat je voordat je bepaalt wat je allemaal gaat doen, eerst bij jezelf incheckt wat de intentie ECHT is achter je acties. Wees daarin heel eerlijk naar jezelf, want het resultaat van je acties zal nooit liegen. Wanneer het ‘stroomt’, dan klopt alles. Maar wanneer er weinig tot niets gebeurd na al jouw acties, dan zit er ergens iets niet helemaal goed. Kijk dan zeker eens eerlijk naar jezelf; met welke intentie, met welk gevoel heb je iets gedaan? Vanuit angst of onzekerheid of vanuit oprecht iets willen betekenen voor de ander?

Hoe doe je dat; inchecken bij jezelf?

Zelf vind ik meditatie een hele fijne tool om te kunnen inchecken bij jezelf. Door te mediteren, kun je je innerlijke stem of je gutfeeling veel beter “horen” (voelen) en worden je gedachtes rustiger. Ons hoofd met al die gedachtes spreekt veel luider dan ons buikgevoel of onze intuïtie, maar het is precies die intuïtie die het beste weet wat de juiste actie is. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om hier tijd en ruimte voor te maken, zodat je de wijsheid die je in je hebt kunt horen en gebruiken. Alle emoties zoals angst en het gevoel van tekort komen uit je hoofd, uit alle gedachtes die ons ego heeft. Wanneer je vaart op je innerlijke kompas bestaat er geen angst. Enkel vertrouwen. En acties die op basis daarvan ondernomen worden, zullen je doen verbazen van het resultaat.

Wil jij ook op een prettige, slimme en effectieve manier door deze tijd van crisis heen komen? Op instagram geef ik de speciale instagramcursus ‘Ondernemen in tijden van Corona’ om ondernemers te helpen op een juiste manier met hun klanten en stakeholders om te gaan (communicatie was nog nooit ZO belangrijk), help ik om op creatieve en authentieke manier je aanbod of een aangepast aanbod te creëeren en te verkopen en bespreken we hoe je mentaal met deze uitdagende tijden om kunt gaan. Onder andere door bij jezelf in te checken help ik je ook in deze chaotische en uitdagende tijden de juiste dingen te blijven doen.

Meer weten of meteen aanmelden? Kijk dan hier.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment