In gesprek met Amber a.k.a. The Social Good Girl

Amber van Leeuwen ken je misschien wel als The Social Good Girl op instagram. Zij is een echte instagram expert en staat voor ‘echt’ zijn en jezelf laten zien. Haar eigen bedrijf, ook The Social Good Girl helpt vele ondernemers en werknemers om bij jezelf te blijven en tegelijkertijd te groeien op het grootste visuele platform van dit moment: Instagram.

Dé Instagram expert

Ze woonde de afgelopen twee jaar met haar vriend in Bangkok. Hij verhuisde voor zijn werk naar Thailand. Amber besloot met hem mee te gaan, en na heel wat ‘pity party’s voor zichzelf’ zoals ze dit zelf noemt, ontdekte ze een gat in de markt. Er was nog geen échte Instagram expert in Nederland en als groot liefhebber van mooi beeld, dook ze meteen in deze opportunity. Nu, ruim twee jaar later loopt haar eigen bedrijf goed en begeleidt ze mensen en bedrijven op Instagram via haar online programma’s en workshops.

The Social Good Girl

Haar achtergrond ligt in de social enterprises. Voor ze naar Thailand verhuisde werkte ze bij meerdere social initiatieven, zoals Waka Waka en Discovered.us. Het goed willen doen voor de wereld is nog steeds iets waar Amber mee bezig is. Ze heeft nu als doel om bij het behalen van haar targets ook iets terug te doen in de vorm van gratis advies en begeleiding in zichtbaarheid voor een social enterprise.

Hoe kun je groeien op Instagram?

“Succes komt niet van de één op de andere dag.”, zegt Amber. Het is niet realistisch om te verwachten dat je binnen een week honderdduizenden volgers hebt op Instagram. “Het belangrijkste is om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Zo echt mogelijk.” Als tip geeft Amber ook dat het begint bij het accepteren van jezelf, zodat je je ook online niet beter of anders wilt voordoen dan je bent. Dus stop met al die filters en wees vooral jezelf.

Wil je meer tips en inspiratie krijgen van andere vrouwelijke rolmodellen? Eerder spraken we ook met grafisch vormgever Nadine Walter, tassenontwerpster Martina Braas en oprichtster van #workmode Emilie Sobels. Check ook eens ons YouTube kanaal voor alle video’s met bijzondere vrouwen en nog veel meer video’s.

Abonneer je HIER.

No Comments
Post a Comment