Stylingtips voor een zandloperfiguur

Je lichaam is de basis van alles. Je gezondheid, energie én hetgene dat je iedere dag opnieuw aankleedt. Het maakt niet uit wat voor figuurtype jij hebt – of je nu groot, klein, slank, vol, geen taille of wel een taille hebt. Iedereen kan er goed uitzien, zolang je maar weet welke kledingstukken werken op jouw lichaam. Vandaag delen we tips voor het zandloperfiguur.

Wanneer heb je een zandloperfiguur?

Een zandloperfiguur wordt ook wel eens een 8- of een X-figuur genoemd. Hoe je het beestje noemt, maakt niet uit. We hebben het allemaal over hetzelfde. Een zandloperfiguur heeft een smalle taille en even brede heupen als schouders. Je onder en bovenlichaam zijn daarmee heel mooi in balans.

Tips voor een zandloper

Mensen die dit figuurtype hebben, hebben dus een mooie aanwezige taille. Het belangrijkste bij je kleding is dat je deze taille goed laat zien. Als je te grote of wijdvallende tops draagt, lijk je al snel veel groter en grover dan je bent. Let daarom altijd goed op de taillering van je kleding.

Tops en halslijnen

Zoals hierboven gezegd moet je met een zandloperfiguur goed opletten op de taillering van je tops, jasjes en jurken. Je hebt een mooie taille en deze moet je gebruiken in je kleding. Kies dus altijd voor mooi getailleerde blazers en jassen, tops en jurken. Een V-hals of een soepelvallende ronde hals staan jou heel erg mooi, zeker in het geval van grotere borsten. Een V-hals benadrukt ook extra jouw figuur en slanke taille.

Rokken en broeken

Hoger vallende broeken en rokken staan heel erg mooi met een slanke taille. Hiermee benadruk je je mooie ronde vormen nog eens extra. A-lijn rokken of juist kokerrokken staan heel erg mooi op dit figuurtype. Omdat jouw figuur niet recht is, maar ronde vormen heeft, kies je ook in kleding liever niet voor rechte lijnen en modellen. Je kunt beter kiezen voor ook kleding met zachte en ronde vormen.

Heb jij juist een rechte taille? Geen nood! Lees dan dit artikel bomvol met tips voor een rechte taille.

No Comments
Post a Comment