Waar moet je op letten bij een rechte taille?

Ieders figuur is anders. De één is klein en vol, de ander tenger en lang. Of alles wat daar tussenin zit. Je figuur is iets waar veel vrouwen mee worstelen, of letterlijk mee in strijd zijn. Maar het is veel prettiger én het werkt makkelijker om je lijf te accepteren zoals het is en de kneepjes van het vak te leren hoe jij jouw figuur het beste kunt kleden. Vandaag delen we tips voor iedereen met een rechte taille.

Omarm je figuur

Het allerbelangrijkste is om je lichaam en haar vormen te accepteren hoe het is. Het is vaak moeilijk om dat te veranderen en kost veel tijd en doorzettingsvermogen. Een slanke taille is ook niet beter of mooier dan een rechte taille. Iedereen is anders en zolang je goed weet hoe je jouw figuur kunt kleden, maakt het helemaal niet uit wat voor taille of welk figuur je hebt.

Rechte jasjes voor een rechte taille

Jouw rechte taille is hartstikke mooi, en het staat dan ook super om ook rechte jasjes en tops te dragen. Koop dus geen al te getailleerde tops, blazers of jasjes, want daarmee leg je juist het accent op het ontbreken van een hele smalle taille. Zo lijk je juist alleen maar voller dan je bent. Met een rechte top of een recht jasje laat je jouw figuur goed zien en leg je niet het accent op je taille, maar juist op je schouders. Jasjes werken sowieso erg goed voor een rechte taille, want daarmee creëer je een verticale lijn. Zo breek je je ietwat vierkante bovenlijf heel mooi.

Rechte of smalle broeken

Omdat je bovenlijf vrij vierkant oogt, is het het mooist om ook rechte of smal toelopende broeken te dragen. Daarmee laat je je figuur mooi zien en maak je jezelf niet groter. Als je een flared broek zou dragen, geef je jezelf extra volume aan de onderkant. Onder een recht jasje of top lijk je dan juist voller. Creëer liever geen extra volume in je onderstukken, maar laat juist je vormen zien. Dat geldt voor zowel broeken als rokken. Dus ook liever kokerrokken of recht vallende rokken in plaats van A-lijn- of plooirokken.

De mooiste halslijnen bij een rechte taille

Als je een rechte taille hebt, is een V-hals of een lager vallende ronde hals het mooiste. Probeer hoge ronde halzen of boothalzen te vermijden, omdat deze je alleen maar breder of vierkanter laten lijken. Juist een halslijn die het “vierkante” oppervlak van je bovenlichaam breekt, staat heel erg mooi. Je kunt dat effect ook creëeren met bijvoorbeeld een langer vallende ketting of een sjaaltje. Zo kun je dus ook heel simpel een hogere halslijn nog mooier voor jouw figuur maken.

Zou je graag nog meer tips voor jouw figuur krijgen en leren hoe jij jouw figuur op haar allerbeste kunt stylen? In een 1-op-1 adviesgesprek krijg je persoonlijke tips en advies voor jouw figuur, lengte en een eigen stijl. Kijk hier voor alle info.

Een slanke taille?

Heb jij juist wel een taille en wil je daar graag tips over ontvangen? Lees dan dit artikel en leer hoe je een figuur met een taille kunt kleden.

Foto: Hust Wilson
No Comments
Post a Comment