fbpx
Organiseer een kledingruil party voor jouw oude kleding

Je hebt eindelijk de moed verzameld om je kledingkast eens grondig uit te ruimen, maar wat doe je vervolgens met al die kleding die je niet meer draagt? Je blijft zitten met een aantal zakken vol kleding die je eigenlijk niet weg wilt gooien, maar ook niet meer in je huis wilt blijven bewaren. Maar gelukkig is daar het spreekwoord ‘One woman’s trash is another woman’s treasure’ dat oh zo waar is. Met een gezellige kledingruil avond delen jij en je vriendinnen jullie miskopen en heb je weer leuke nieuwe items voor nop!

Een paar handige tips
Om een geslaagde kledingruil part te organiseren is het handig om een paar ‘regels’ te gebruiken. Zo heeft iedereen er wat aan en voorkom je dat je uren lang in eindeloze bergen kleding moet graaien.

1.  Wat neem je niet mee?
Zorg dat iedereen kritisch zijn kleding die zij wil meenemen bekijkt en alles wat niet meer mooi is in een textielbak gooit. ‘Niet meer mooi’ betekent alles waar gaten in zitten, wat verwassen is, verkleurd is, wat gekrompen is of geen mooi model meer heeft. Iets dat jij zelf niet meer draagt omdat het niet meer mooi is, draagt een ander ook niet meer.

2. Zorg voor een goede verdeling
Een geslaagde avond is als het voor iedereen een gezellige avond is, maar ook waarin iedereen een paar leuke nieuwe schatten mee naar huis kan nemen. Zorg er daarom voor dat de kledingmaten van alle dames die aanwezig zijn een beetje bij elkaar in de buurt liggen of goed verdeeld zijn. Denk ook aan schoenmaten. Zo zit er voor iedereen wel wat bij en heeft iedereen er wat aan.

3. Wat doe je met alles dat overblijft?
Stel dat er veel kledingstukken over blijven waar niemand heel blij van wordt, wat doe je dan? Je kunt een aantal dingen doen. Je kunt een aantal mooie en duurdere stukken proberen te verkopen op websites als Marktplaats of United Wardrobe. Ook kun je bij sommige winkels kleding inleveren, zodat zij dit kunnen verkopen. Jij krijgt dan een deel van de opbrengst. Een andere optie is alles doneren aan het Leger des Heils of een ander goed doel. Of organiseer nog een avond met een andere groep dames, wie weet is het iets voor hen. Gooi het in ieder geval niet weg, dat is zonde!

Wat doe jij met de kleding die jij niet meer draagt? Geef je het weg? Gooi je het weg? Verkoop je het?

Wil je graag meer tips over het opruimen van je kledingkast? Lees dan ‘Je kledingkast opruimen in 5 stappen’.

Foto: Artificial Photography

No Comments
Post a Comment