Leer wat jouw patroon is voor miskopen en hoe je ze kunt voorkomen.

Laatst was ik bij een klant die een halfjaartraject bij mij volgt. Zoals altijd werken we daar samen aan het ontwikkelen van een duidelijke en herkenbare stijl die een gouden combinatie is van iemands persoonlijkheid, haar bedrijf en haar doelen en ambities. Na de eerste stappen in dit proces doken we haar kast in om te bekijken in hoeverre haar stijl al aanwezig was in haar kast en om de eerste sets samen te stellen. De conclusie was al gauw; er hangt niets in haar kast waar ze nou echt blij van wordt en waar ze zich goed in voelt. Herkenbaar?

Een garderobe die klopt

Zij is zeker niet de enige klant bij wie ik dit aantref. Bij een meerderheid van de zakenvrouwen waar ik mee werk, merk ik dat een goede garderobe die ‘klopt’ en waar de vrouw in kwestie blij mee is, ontbreekt. Een garderobe hoeft ook zeker niet groot te zijn. Het gaat er vooral om dat er voor de gelegenheden waar jij je voor moet kleden een aantal goede sets in hangen en je precies weet wat je waarvoor kunt kiezen.

Miskopen hebben altijd een patroon

Een kast vol, maar niets hebben om aan te trekken betekent te veel kleding en te veel kleding die je niet leuk vindt. Alle miskopen die je nooit draagt of na 1x dragen hebt afgeschreven, zorgen voor rommel, een gebrek aan overzicht en daardoor vaak outfitstress. Maar het fijne is, al klinkt dat misschien gek, is dat al deze miskopen een patroon hebben. En als je dit kunt ontdekken, kun je er ook voor zorgen dat je geen miskopen meer doet.

Waar gaat het altijd mis?

Het patroon van miskopen doen, kan bij iedereen anders zijn. Het komt vaak voor dat je door gebrek aan tijd of heel last minute shoppen voor iets specifieks de verkeerde dingen kiest. Ook kan het zijn dat je absoluut niet van shoppen houdt en je in een winkel niet makkelijk je weg kunt vinden naar de items die bij jou passen. Je ziet ze niet en hebt geen geduld of zin om hier naar te zoeken. Ik merk ook vaak bij mijn klanten dat het een gebrek aan inzicht is waardoor ze miskopen doen. Niet weten welke modellen bij jouw figuur passen, welke kleuren het beste voor je werken of weten welke stijl je nou eigenlijk echt mooi vindt. Je denkt bijvoorbeeld dat iets heel leuk is, omdat je het op iemand anders zag. Maar als je het zelf draagt, past het eigenlijk toch niet bij je.

Krijg nu inzicht in jouw eigen miskopen-patroon!

Ben je het zat om iedere ochtend te zoeken naar die ene perfecte combinatie? Hangt er bij jou ook te veel in de kast dat je niet draagt en waar je niet blij van wordt? Ontdek nu waar het bij jou misgaat met deze supersimpele worksheet. In een aantal stappen en vragen heb je helder waardoor jij toch die miskoop doet. En niet geheel onbelangrijk, daarmee weet je meteen wat je dus moet vermijden en is dat het einde van kleding kopen waar je niet blij van wordt.

Download ‘m HIER.

Foto: Henry & Co.

No Comments
Post a Comment