Tips om je eigen kledingstijl te ontwikkelen

Een eerste indruk is gemaakt binnen enkele seconden. Niet alleen je houding, gezichtsuitdrukking en hoe je haar vandaag zit is daarin belangrijk, ook hoe jij je kleedt bepaalt mede de indruk die je achterlaat. Met een goede persoonlijke kledingstijl kun je deze eerste indruk mede bepalen, en kun je kiezen voor een bepaalde uitstraling die je op dat moment voor die gelegenheid wilt laten zien.

Hoe ontwikkel je een eigen kledingstijl?
Je kleding moet jou ondersteunen, en niet andersom. Je kleding mag jou niet overschreeuwen of overschaduwen. Daarom gaat het in je persoonlijke stijl helemaal om jou. Wie je bent, wat je leuk vindt, wat belangrijk voor jou is.
Maak eens een lijstje van een aantal belangrijke eigenschappen van jezelf. Hoe zou je jezelf omschrijven? Vraag ook eens aan vriendinnen en familie hoe zij jou zien.

Wil je hier meteen mee aan de slag? Download dan hier jouw eigen invulbare stappenplan.

Wat vind je mooi?
Behalve dat het gaat om jouw persoonlijkheid gaat je persoonlijke kledingstijl ook over wat je mooi vindt. Want het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je blij wordt van je kleding en dat je je hierin goed voelt. Gelukkig bestaat er Pinterest, waar je urenlang kunt zoeken naar de mooiste plaatjes. Maak op Pinterest een bord aan voor je kledingstijl en ga op zoek naar foto’s die je aanspreken. Maar je kunt dit ook op de ouderwetse manier doen en gaan scheuren uit een stapel tijdschriften. De foto’s die je pint of uitscheurt mogen natuurlijk allemaal van kleding, schoenen en accessoires zijn, maar het mag ook van andere dingen zijn. Bepaalde kleuren of structuren die je bijvoorbeeld mooi vindt.
Als je klaar bent, kijk dan eens naar het totaal van wat je hebt uitgekozen. Wat spreekt je aan? Wat is de rode draad hierin? Heb je een bepaalde sfeer of stijl gekozen? Schrijf voor jezelf eens een aantal steekwoorden op waar het volgens jou vooral over gaat.

En nu aan de slag…
Je hebt nu een combinatie van de twee bovenstaande dingen. Een collage van wat je mooi vindt met een aantal steekwoorden en een korte omschrijving van jezelf. Als je dit samenvoegt heb je een mooi beginpunt voor jouw eigen stijl. Als je het lastig vindt om dit te vertalen naar kledingstukken als je in de winkel staat, is Pinterest een handige tool. Vul daar als zoekterm een aantal woorden in van jouw lijstje in combinatie met ‘kleding’, ‘outfits’ of ‘fashion’ en je krijgt een heel aantal goede outfits met items voorgeschoteld. Kijk dit lekker af of gebruik dit als basis voor als je zelf je kledingkast of -winkel in duikt.

Laat mij je helpen! Download dan nu HIER gratis het stappenplan voor het ontwikkelen van je eigen stijl.
Kom je er niet zo goed uit? Stuur ons dan een mail op hello@iamgroots met je vraag en telefoonnummer voor een gratis 10-minuten consult, en krijg antoord op al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend 1-op-1 telefoongesprek.

No Comments
Post a Comment