Welke kleuren passen er bij een herfsttype? – Groots
Wat zijn de kleuren van een herfsttype?

De kleuren die je draagt zijn heel belangrijk in je uitstraling. Je hebt er misschien wel eens over gehoord; de vier seizoenstypes. Elk kleurtype is genoemd naar een seizoen en heeft haar eigen bijpassende kleuren. Het dragen van de juiste kleuren naast je gezicht helpt je om er fris, uitgeslapen en stralend uit te zien. De verkeerde kleuren maken je juist flets, laten je donkere kringen nog meer opvallen en leggen het accent op rimpeltjes en vlekjes. Vandaag staat het herfsttype in de spotlight.

Wat is een herfsttype?

Zoals je wellicht weet, zijn er vier seizoenen. Het wintertype is helder, donkeDit is de kleurenwaaier van het herfsttyper en koel. Het zomertype heeft lichte, koele en gedempte kleuren. Het lentetype is warm, net als het herfsttype. Het onderscheid tussen de lente en herfst is dat de herfst donkere kleuren heeft en gedempt is, waar de lente lichte kleuren heeft die helder zijn. Zoals je kunt raden door de naam passen de typische warme kleuren die je in de herfst ziet het beste bij een herfsttype. Okergeel, mosgroen, bordeauxrood, bruin. Je ziet hiernaast een simpele versie van de kleurenwaaier die past bij de herfst.

De kleuren van de herfst zijn warm, wat betekent dat ze een gele ondertoon hebben. Koele kleuren hebben juist een blauwe ondertoon. Dus als je twijfels hebt of een kleur warm of juist koel is, ga dan na of er geel of blauw aan de kleur is toegevoegd.

Hoe weet je of je een herfsttype bent?

Een herfsttype heeft net als de kleuren die bij hem/haar passen ook een gele ondertoon in zijn/haar huid. Je kunt dit zien aan de binnenkant van je pols, maar ook in je gezicht. Soms heeft dit type ook sproetjes. Een herfsttype heeft vaak bruine, groene of blauwe ogen met gebroken wit of gelig wit oogwit. Het haar van een herfsttype heeft een warme of gouden ondertoon en is meestal midden tot donker of rood. Mensen met rood haar hebben altijd een warme huid. Dus zij zijn of lentetypes of herfsttypes.

Ben je benieuwd naar de andere 3 types? Lees meer over:

– het wintertype
– het zomertype
– het lentetype

Zou je er graag achter willen komen wat voor type jij bent? Laat eens een kleuranalyse doen en weet voor eens en voor altijd welke kleuren bij jou passen. Kijk hier voor meer informatie over een kleuranalyse.

Wil je gratis praktische tips ontvangen hoe jij als herfsttype de kleuren dagelijks kunt toepassen? Download hier nu gratis concrete tips voor kleding, make-up en accessoires voor jou als herfsttype.

Foto: Chris Lawton
No Comments
Post a Comment