Welke kleuren passen bij een zomertype? – Groots
Een zomertype heeft koele en gedempte kleuren

“De kracht van kleur” heb je vast wel eens gehoord. De kleuren die je draagt, zijn heel belangrijk en medebepalend in je uitstraling. Ze helpen bij het vormen van een eerste indruk en het dragen van de juiste kleuren die bij jouw huid, haar en ogen passen laten je er uitgeruster en stralender uitzien. Bovendien zorgt het dragen van de juiste kleuren ervoor dat je rimpels, lijntjes en vlekjes veel minder zichtbaar zijn. Lees hier alles over het zomertype.

De 4 seizoenen

In de kleurenleer van Johannes Itten (lees hier nog veel meer over de werking van kleur en de kleurenleer) wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 basistypes: de 4 seizoenen. Zo is er dus een wintertype, een lentetype, een zomertype en een herfsttype. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en eigen kleuren die goed passen bij de huidskleur, kleur van het haar en de ogen.

Wat is een zomertype?

De kleurenwaaier van een zomertype

Zoals gezegd zijn er 4 basistypes: de vier seizoenen. Deze 4 seizoenen zijn ingedeeld op 3 assen namelijk:

  • donker vs. licht
  • helder vs. gedempt
  • en warm vs. koud
Een zomertype heeft lichte, koele en gedempte kleuren. Hiernaast zie je een simpele kleurenwaaier van de zomer. Zoals het seizoen het al zegt: de kleuren zien eruit alsof ze een paar uur in de zon hebben gelegen. De kleuren zijn niet helder, maar gedempt. Het heldere, koele type is de winter. Zomertypes dragen vaak veel blauw, soms pastels en kleuren met een grijze of blauwe ondertoon. Zwart en heel donkere en felle kleuren staan minder mooi bij een zomertype. Het zijn meer de zachte kleuren die goed staan. Het is, dat geldt voor alle types, met name belangrijk welke kleuren je bij je gezicht draagt. Dat geldt voor zowel tops accessoires als make-up. Download onderaan deze pagina onze one-pager met concrete en simpele tips hoe je dit kunt toepassen als zomertype.

Hoe weet je of je een zomertype bent

De vier types worden dus bepaald aan de hand van de kleur van je huid, haar en ogen. De combinatie hiervan maakt je een bepaald type. Toch is het niet altijd zo dat jouw kenmerken 100% garantie zijn dat je in een bepaald type valt. Om het echt zeker te weten, zou je een individuele kleurenanalyse moeten laten doen.
Een zomertype heeft vaak licht haar met een assige ondertoon. De kleur van de ogen heeft soms een grijze ondertoon, en is altijd lichter en gedempt. Bijvoorbeeld grijsblauw, blauw, blauw groen, lichtbruin. De huid heeft een roze ondertoon.
Wil je extra tips voor jou als zomertype hoe je de kleuren kunt toepassen in kleding, make-up en accessoires? Download hier nu onze one pager met supersimpele en heldere tips!
Ben je benieuwd naar de andere kleurentypes? Lees ook meer over:
Zou je wel eens willen weten welk kleurentype jij bent? Met een kleuranalyse leer je welk kleurentype je bent, en welke kleuren dus het beste bij jou staan. Zo weet je voor de rest van je leven welke kleuren je kunt kiezen en welke kleuren je ook beter niet kunt dragen. Kijk hier voor meer informatie.
Foto: Dmitri Popov
No Comments
Post a Comment