Welke kleuren passen bij een wintertype? - Groots
Een wintertype draagt koele en heldere kleuren

Zoals je al in dit artikel hebt kunnen lezen, is kleur heel belangrijk in je uitstraling. Kleuren kunnen je heel erg ophalen en zorgen dat je er stralend, uitgerust en energiek uit ziet. De ‘verkeerde’ kleuren, dus de kleuren die niet bij jou passen zorgen er juist voor dat je er moe uit ziet en dat je vlekjes en lijntjes meer zichtbaar zijn. Iedereen is een bepaald kleurentype dat gebaseerd is op de kleur van jouw huid, haar en ogen. Er zijn 4 basistypes; een wintertype, een zomertype, een lentetype en een herfsttype. In dit artikel zetten we het wintertype in de spotlight!

Wat is een wintertype?

Zoals gezegd zijn er 4 basistypes: de vier seizoenen. Deze 4 seizoenen zijn ingedeeld op 3 assen, namelijk

– donker vs. licht,
– helder versus gedempt en
– warm versus koud.
Het wintertype is koud, helder en donker. Dat betekent dat een wintertype het beste koele kleuren kan dragen die helder zijn en medium tot donker zijn. Hieronder zie je een simpele kleurenwaaier voor een wintertype. Dit zijn dus de kleuren die heel goed staan bij iemand die in dit type valt.

Het Een simpele kleurenwaaier voor een wintertypewintertype is de enige die zwart kan dragen. Voor de andere kleurentypes is zwart te hard.

De kleuren van het wintertype kun je doorvoeren in zowel kleding, make-up als accessoires. De juiste keuze voor kleuren is met name belangrijk voor de kleuren die je rond je gezicht draagt, zoals welke kleur tops, make-up, oorbellen, sjaals of kettingen. De kleur van je broeken, rokken en schoenen kun je hier natuurlijk ook op afstemmen, maar zijn minder bepalend. Je kunt dus bijvoorbeeld gerust pastelkleurige broeken dragen als je daar van houdt. Je zult merken als je deze kleuren bij je gezicht draagt je er erg flets en vaal uit zal zien. Pastels zijn namelijk geen heldere maar gedempte kleuren en passen niet bij een wintertype, maar wel bij een zomer- of een herfsttype.

Waaraan zie je of je een wintertype bent?

Het onderscheiden van de 4 types gebeurd aan de hand van de kleur van je ogen, haar en huid. Een wintertype heeft vaak bruin tot heel donker haar, donkere ogen en een koele huid. Een koele huid heeft een roze ondertoon. Een warme huid heeft juist een gelige ondertoon. Je kunt dit vaak al zien aan de binnenkant van je pols. Toch is het niet altijd zo dat iemand in een bepaald type al deze kenmerken heeft. Het zijn dus hints naar een bepaald type, maar het is geen garantie dat iemand met donker haar, donkere ogen en een roze ondertoon per sé een wintertype is. Om echt zeker te weten wat voor kleurtype je bent, zou je 1x in je leven een grondige kleuranalyse kunnen laten doen. Dan wordt er naar deze kenmerken gekeken, maar ook gewerkt met kleurdoeken om te bepalen welke kleuren je het beste staan.
Ben jij een wintertype en zou je graag meer tips willen over hoe jij jouw kleuren kunt toepassen in kleding, make-up en accessoires? Download hier gratis praktische en simpele tips voor het wintertype:
Wil je ook meer weten over de andere kleurentypes? Lees ook:
Zou je wel eens een kleuranalyse willen laten doen? Kijk dan hier voor meer informatie.
No Comments
Post a Comment