Wat is succes voor jou? - Groots
Wat is succes voor jou?

Als jonge ambitieuze vrouw (of man) streven we allemaal naar succes. Grote doelen behalen, ergens in uitblinken, status, geld, invloed. We willen graag ergens goed in zijn, en dat de rest van de wereld dat ziet. (Veel) geld verdienen. In een mooie auto rijden. Laten zien dat je het goed hebt en goed doet. Maar is dat succes? En is dat al ons harde werken wel waard?

Wat is succes eigenlijk?
Het woord ‘succes’ zoemt overal. Iedereen wil graag succes hebben, succesvol zijn. Maar zoals met veel woorden is ook succes nogal een containerbegrip. Want wat is het precies? Is het geld verdienen? Heb je succes als je manager of CEO bij een groot bedrijf bent? Of ben je juist succesvol als je vooral heel gelukkig bent en je inzet om iets voor de wereld te betekenen? Succes is volgens ons niet iets wat je bent. Het is geen definitie waar je wel of niet aan voldoet. Het is niet zwart-wit. Succesvol zijn is voor iedereen anders. Het is iets persoonlijks, want het heeft te maken met wat jij belangrijk in het leven vindt. Want daar meet jij aan af hoe goed je bezig bent.

Succesverhalen
In veel media lees je vooral over de mooiste succesverhalen. Van ondernemers die ontzettend veel bereikt hebben met hun product of concept. Of mensen die een heel steil carrièrepad hebben en binnen een paar jaar een hoge positie hebben bemachtigd in het bedrijfsleven. Maar dat is maar een beperkte definitie van succesvol zijn.

Succes volgens ons
Naar ons idee is succes niet af te meten aan hoeveel geld of status je hebt. Het gaat er volgens ons om hoe jij jouw talenten inzet om een ander te helpen. Iedereen heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. En iedereen kan deze gebruiken om goed te doen. Want daarmee ben je niet alleen succesvol, het is ook nog eens een belangrijke sleutel tot geluk. Een ander helpen is volgens onderzoek één van de meest gelukkigmakende dingen. Niet meer bezit, meer geld of meer aanzien. Uit eigen ervaring weten wij dat dit klopt. Dat het een ontzettende kick en geluksboost geeft om met jouw talent iets voor een ander te doen. En dat dit nou ook precies is wat ons talent is, tja, dat kan toch geen toeval zijn.

Wat is succes voor jou? Wat doe je dan? Waarom? Hoe ziet succesvol zijn er uit? Deel het hieronder met ons in de comments of stuur ons een berichtje op hello@iamgroots.com.

Vind je het nog lastig om te bepalen waar jij goed in bent en hoe je dit kunt inzetten? We helpen je graag met een eerste vrijblijvend gesprek. Want dat is ons talent.

Foto: Jude Beck

Weet jij waar je goed in bent?

Download hier nu ons supersimpele stappenplan, waarmee je snel inzicht krijgt in jouw talenten en wat jij belangrijk vindt. Creëer je ideale leven vanuit jouw unieke talenten!

We zullen je geen spam sturen. Beloofd. Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment