Vertrouw op het proces - I am Groots 2.0 - Groots

Vertrouw op het proces – I am Groots 2.0

Home / Groei  / Vertrouw op het proces – I am Groots 2.0
Vertrouw op het proces

I am Groots begon in 2016 als een blog. Een blog over persoonlijke ontwikkeling en groei. Over het najagen van je dromen, het ontdekken van je missie en het leven creëeren dat bij jou past. En naast I am Groots was ik ook stylist. Ik deed leuke fotoshoots, hielp mensen door middel van personal styling. En dat zag ik als iets anders. Een ander bedrijf zelfs. Tot ik me realiseerde dat het eigenlijk één en hetzelfde is wat ik probeer te doen. Maar dan in een andere vorm. Een soort I am Groots 2.0. Ik deel deze keer graag hoe voor mij dit belangrijke inzicht kwam, hoe het proces voor mij was en wat ik ervan heb geleerd.

Trust the process
Zoals ik hierboven beschreef, de twee dingen die ik deed zag ik als twee heel verschillende kanten van mijzelf. En dus ook twee verschillende bedrijven. Ik startte in 2016 met I am Groots, en deed daarvoor al een aantal jaar allerlei stylingwerk. Beide met heel veel plezier, maar ik zag nog niet de gemene deler in die twee. Mijn ervaring is dat als je begint met ondernemen, het heel wat tijd kost voor je helemaal helder hebt wat je nou eigenlijk precies doet. En dat kan ook niet anders. Het is een proces, het kost tijd, en door er mee bezig te zijn, kom je steeds een stapje dichter bij wat je nou eigenlijk te bieden hebt. En dat brengt ons meteen bij de volgende belangrijke les; praat met zoveel mogelijk mensen over wat je aan het doen bent.

Praat erover
Het is een inkopper denk ik, maar wel één van de belangrijkste lessen voor mij die zich nog steeds keer op keer bewijst. Doordat ik met veel mensen over mijn activiteiten sprak, kreeg ik vaak weer nieuwe inzichten of juist een heldere bewoording van de ander terug over waar ik mee bezig was. Mensen gaven mij feedback, al door in hun eigen woorden te verwoorden hoe zij mijn verhaal en onderneming zagen. Door hun feedback werd het stukje bij beetje steeds duidelijker voor mijzelf, en kan ik het nu ook veel beter aan iedereen uitleggen wat ik nou eigenlijk doe. En waar ik voor sta.

Je kunt het niet alleen
Echt waar, trust me. Je kunt het echt niet alleen. En het is ook niet per sé leuk om het alleen te willen doen. Wat het ook is dat je doet. Ik had in het begin van mijn avontuur wel echt het idee dat ik het alleen moest doen, dat ik me moest bewijzen. Ook dat was een proces. Maar ik ben er nu wel achter dat dat gewoon niet waar is. Ik zat dagenlang in mijn eentje achter de laptop, thuis opgesloten. Mijn wereld werd ook best wel klein. En het werk werd er zeker niet leuker van. Dus toen heb ik besloten om een bureau te gaan huren bij een flex-kantoor. Beste beslissing ooit! Ik werk nu met veel meer focus, energie en plezier. Maandagochtend is weer één van mijn favoriete moment van de week:).

Conclusie?
Dit hele proces heeft mij uiteindelijk heel veel helderheid opgeleverd, en door met mensen te praten en te werken, kwam ik tot een heel goede conclusie. I am Groots gaat voor mij allemaal om je goed voelen, en ontdekken wat er bij jou. Zowel van binnen als van buiten. Dat is wat ik probeer te doen met zowel mijn gesprekken en workshops over het ontdekken van je missie en waar je goed in bent. Maar ook heel erg met (personal) styling. Je kledingstijl zegt heel veel over wie je bent. En het bepaalt voor een deel zeker ook hoe goed je je voelt. En daar gaat het om. Iets doen, én iets dragen wat bij jou past. En waar jij blij van wordt. The End. Welkom bij het vernieuwde I am Groots, voor de binnenkant en de buitenkant.

Wil jij meer weten over ons stijladvies en wat dit inhoudt? Kijk dan eens HIER.

Gratis toegang tot extra tips?

Schrijf je nu in en je ontvangt gratis extra tips, inspiratie en updates over onze activiteiten en workshops.

Geen zorgen, we zullen je geen spam sturen. Beloofd! Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment