Tijd om te spelen - Groots

Tijd om te spelen

Home / Ontdek  / Tijd om te spelen
De zomer is de uitgelezen tijd om vrij te spelen

Het is zomer, bijna dan. Als kind was dit dé tijd van eindeloos buiten spelen, laat opblijven en geen enkele zorg. Hoe is dat veranderd bij jou toen je volwassen werd? Werd spelen altijd werken? Is er geen actie zonder doel? Zonder vooraf bepaald resultaat?

Druk van de ketel
Deze week wordt het officieel zomer. De langste dag staat voor de deur. De warme zomerdagen zijn een feit. Maar wat betekent dat voor jou? En voor je werk? Voor de stress die je ervaart? Voor jouw deadlines? Maak jij je klaar voor een periode van ontspanning, even wat druk van de ketel, zorgeloos genieten? Of dender je altijd maar door, op hetzelfde hoge tempo?

Zaaien en oogsten
Voor vele volwassenen, mijzelf incluis, is er weinig spelen meer bij sinds het werkende leven begon. Er is altijd wel iets nuttigs te doen, altijd wel een bepaalde druk om te presteren, deadlines die gehaald moeten worden. Er is altijd een grote drang om iets neer te zetten, te presteren. Maar op lange termijn is dat natuurlijk helemaal niet haalbaar. Dat heb ik zelf de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden. De vier seizoenen zijn er niet voor niets, en de natuur beweegt met de seizoenen mee. Er is een tijd van zaaien en van oogsten. Er is een tijd van bloei en van loslaten.

Kun jij meeveren met de seizoenen?
De zomer is de uitgelezen tijd om wat rustiger aan het doen. Het warme weer dwingt ons om ons tempo te verlagen. Al vluchten we vaak de airco aan, zodat we op hetzelfde moordende tempo door kunnen denderen. Maar wat als we meer meeveren met de seizoenen? De zomer aangrijpen om weer eens vrij te kunnen spelen? Op een lager tempo spelen. Een beetje mijmeren over de eerste helft van het jaar. Een tropenrooster invoeren. Wat zou er dan gebeuren? Wat zou dat je brengen?
Na de zomer volgt vanzelf weer herfst, waarin we het tempo als vanzelf weer opschroeven…

 

Foto: Ryan McGuire
No Comments
Post a Comment