Lees je wijs - boekentips januari - Groots

Lees je wijs – boekentips januari

Home / Boeken  / Lees je wijs – boekentips januari
Boekentips januari_ deze boeken lezen maakt je wijs

Een nieuw jaar, een nieuw doel. De afgelopen jaren was het lezen van een boek er vaak bij ingeschoten, dus afgelopen jaar stelde ik voor mezelf het doel om 50 boeken te lezen. Dit ging mij eigenlijk heel gemakkelijk af. Ik heb het plezier in lezen en hier tijd voor maken weer helemaal in de vingers. Voor I am Groots las ik me wijs het afgelopen jaar, en dit jaar ga ik die lijn voortzetten. Ik zal weer proberen maandelijks een aantal tips voor goede boeken met jullie te delen, zowel fictie als non-fictie. Heb jij nu al een tip? Deel het dan graag hieronder in de comments!
Hier komen ze, mijn eerste tips van 2017.

Een nieuwe aarde, dé uitdaging van deze tijd – Eckhart Tolle (2005)
Waar gaat het over?
Eerder las ik al ‘De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle, en ook toen was ik heel erg geïnspireerd door zijn boek. Ook toen vond ik het lastig om het in mijn eigen woorden samen te vatten, want zijn boeken zijn erg abstract. Toch ga ik het weer proberen.
‘Een nieuwe aarde’ gaat over hoe wij vaak vanuit ons ego leven. Ons ‘ego-gerichte bewustzijn’, zoals Tolle het omschrijft, heeft ervoor gezorgd dat we nu in een tijd leven van polarisatie, conflict en egoïsme. Hij legt in het boek uit hoe ons ego ons op momenten van emotie overneemt, en we daarmee ons bewustzijn verliezen. Ons ego drijft ons op dat moment, en dat zijn de momenten waarop we stomme dingen zeggen die een ander onnodig kwetsen. Waardoor de ander op dezelfde manier reageert en het conflict is geboren. Het ego grijpt deze momenten aan om als het ware ‘in ons in leven te blijven’. Als we proberen om op lastige momenten in volledig bewustzijn te blijven, krijgt ons ego geen kans. En zou de wereld dus een stuk mooier, gezelliger en liefdevoller zijn. En dat begint bij onszelf.
Waarom wil je deze leze(n)?
Ik hoop dat ik enigszins helder heb kunnen uitleggen waar het boek voor mij over gaat. Eckhart Tolle’s boeken zijn nou eenmaal erg spiritueel en abstract, dus duidelijker kan ik het niet maken;). Wat mij elke keer gebeurt tijdens het lezen van zijn boek is dat er een totale rust over mij heen komt. Hij zou dit vast omschrijven als ‘bewustzijn’. Opeens zijn alle kleine problemen (die ons ego ons aanpraat) niet meer belangrijk, en vergeef ik alles en iedereen om mij heen zonder moeite. Het is het niet waard om ruzie te zoeken om die kleine (en soms ook grote) wissewasjes. En als de emoties het toch overnemen, helpt het mij al om een stukje van ‘Een nieuwe aarde’ te lezen en mijn ego kalmeert weer. Top boek voor meer rust en harmonie in je leven.

Master your Mindset, leef je mooiste leven – Michael Pilarczyk (2016)
Waar gaat het over?
Het tweede boek van Mister Mindset himself gaat over grote levensvragen. Michael Pilarczyk bestudeerde jarenlang het boek ‘Think & grow rich’ van Napoleon Hill en maakte daar recent al een Nederlandse en eigentijdse vertaling van. In ‘Master your mindset’ combineerde hij alle lessen die hij leerde van Napoleon Hill met al zijn eigen levenslessen en wat hij leerde van tal van (business)coaches. Hij deelt zijn verhaal, vertelt hoe hij alles had en alles verloor. Vervolgens krabbelde hij weer op en paste zijn strategieën voor succes met succes toe. ‘Master your mindset’ gaat over hoe bepalend je manier van denken is voor wat je doet en dus daarmee voor jouw geluk en succes.
Waarom wil je deze leze(n)?
Ik las het boek ‘Think en grow rich’ afgelopen zomer, en begreep meteen waarom Michael Pilarczyk dit tot zijn levensbijbel heeft gekroond. Dus toen ik hoorde dat hij zijn eigen interpretatie en levenslessen heeft gebundeld in zijn eigen boek wilde ik dat natuurlijk meteen lezen. De eerste hoofdstukken lezen makkelijk weg, waarin je alles leest over zijn leven met pieken en dalen. De verdere hoofdstukken leer je veel over allerlei technieken en denkwijzen waarmee je zelf aan de slag kunt voor een gelukkig en succesvol leven. Nu ben ik sowieso een ‘sucker’ voor dit soort boeken, maar ik houd ook erg van de directheid en duidelijkheid van Michael. Geen wollige taal, maar rake woorden. Als je zin hebt in een schop onder je kont en bewezen strategieën van Mister Mindset is dit boek echt iets voor jou.

Ben jij ook zo’n ontzettende lettervreter? Wil je meer boeken tips? Kijk dan ook eens hier.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze tips:
Leef je eigen levensmissie!
Hoe stel je goede doelen?
Hoe houd je meer van jezelf?
Wat zou jij doen met 5 miljoen?

Save

Gratis toegang tot extra tips?

Schrijf je nu in en je ontvangt gratis extra tips, inspiratie en updates over onze activiteiten en workshops.

Geen zorgen, we zullen je geen spam sturen. Beloofd! Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment