Welke kleuren passen er bij een lentetype? – Groots
De kleuren van het lentetype zijn fris en helder

De kleuren die je draagt zeggen niet alleen veel over wie je bent of wat je wilt uitstralen, maar helpen je ook er op je best uit te zien. Afhankelijk van jouw huid, haar en ogen pas je in een bepaald kleurentype: 1 van de 4 seizoenen. Het dragen van de juiste kleuren uit jouw seizoen zorgen ervoor dat je er stralend, uitgerust en jonger uitziet. Lees hier alles over het lentetype.

Wat is een lentetype?

Het lentetype is veruit het meest felle en frisse kleurentype van de vier seizoenen. Zoals je ook in de lente ziet wanneer alle bomen weer bladeren krijgen en de bloemen weer gaan bloeien, zo zie je ook deze frisse en heldere kleuren bij dit type.

De vier types hebben allemaal andere kleuren met een andere combinatie van helder vs. gedempt, donker vs. licht en koel vs. warm. Het lentetype is warm, licht en helder. Het tegenovergestelde van het warme herfsttype, dat warm, donker en gedempt is. Typische kleuren die dit type goed staan zijn grasgroen, abrikoos, aqua, zalmroze en felgeel. Hiernaast zie je ook een simpele kleurenwaaier van het lentetype.

Hoe weet je of je een lentetype bent?

De lente is, net als het herfsttype, een warm type. Dat betekent dat de huid een gele ondertoon heeft. Meestal hebben zij lichter haar of rossig. Ook het haar heeft een gele/gouden ondertoon, waar koele types juist een assige haarkleur hebben. De ogen zijn vaak ook licht en zijn meestal blauw of groen. De huid van het lentetype is vaak licht en heeft soms sproetjes.

Zou je er achter willen komen welk type jij bent? Kijk dan eens hier voor meer info over een kleuranalyse. Tijdens een analyse van +- 1 uur leer je welk kleurentype jij bent en welke specifieke kleuren uit jouw kleurenpalet je heel goed staan.

Download hier nu gratis extra tips voor het lentetype over hoe jij de kleuren kunt toepassen in kleding, accessoires en make-up.

Zou je er eens achter willen komen welk kleurentype jij bent? Laat eens een kleuranalyse doen. Je kunt HIER meer info vinden en een afspraak maken.

Ben je ook benieuwd naar de kleuren en kenmerken van de andere kleurtypes? Lees ook meer over:

het herfsttype
het zomertype
– het wintertype

No Comments
Post a Comment