Jouw grootste blinde vlek zit hier - Groots

Jouw grootste blinde vlek zit hier

Home / Ontdek  / Jouw grootste blinde vlek zit hier
Waar zit jouw grootste blinde vlek?

Een paar maanden geleden volgde ik een cursus waarin iedereen zijn/haar grootste kwaliteiten en talenten moest benoemen. We moesten zo helder en duidelijk mogelijk opschrijven waar wij persoonlijk nou écht goed in zijn. Er kwamen zeker wel een aantal kwaliteiten in mij op, en ik dacht daarmee echt wel mijn kern te pakken te hebben. Maar toch vond ik het ontzettend lastig om te benoemen wat mijn USP – unique selling point – is. Ik had een enorme blinde vlek, op mijzelf.

Hoe ziet een ander jou?
Nu is dat eigenlijk helemaal niet gek natuurlijk. Jij kunt niet naar jezelf kijken zoals anderen naar jou kijken. Want de volgende stap was niet het opschrijven van je eigen talenten volgens jouzelf, maar dit aan anderen vragen. Waar zouden zij jou voor bellen? Wat vinden zij jouw grootste kwaliteit? Wat maakt jou nou echt bijzonder en uniek? Daar bleken toch wel heel andere antwoorden uit te komen. Antwoorden die voor veel helderheid en focus zorgen, antwoorden die mij veel richting geven in wat ik wil en waar ik naartoe wil.

Samen =  beter
Deze ervaring en inzichten vind ik heel erg interessant. En vooral erg waardevol. Waar ik eerst vooral probeerde alles zelf uit te vogelen, zelf alles te bedenken met het idee “ik ken mijzelf toch het beste?”, heb ik door deze simpele oefening toch echt geleerd dat je het juist NIET alleen moet doen. Anderen zien jou op een andere manier, zelf ben je niet objectief. Een ander misschien ook niet per sé, maar door aan meerdere mensen deze vragen te stellen kun je uiteindelijk toch wel een duidelijke conclusie trekken.

Moeiteloos
Eén van mijn grote inzichten door het stellen van deze vragen is dat zodra jij in je kracht staat en werkt vanuit jouw talenten dit moeiteloos voelt. Je hoeft er eigenlijk niet zo hard te best voor te doen. Je werkt misschien bijna intuïtief. Het voelt in ieder geval niet alsof je hard aan het ploeteren en zweten bent. En daarom kun je denken dat het heel normaal is wat jij kunt. Je kunt zelfs denken: “Maar dat kan iedereen toch? Dat is niets bijzonders!”. En dat is het dus juist wel. Alleen voelt dat niet zo voor jou, omdat dat precies jouw kernkwaliteiten zijn. Voor jou komt dit natuurlijk, zonder nadenken, zonder forceren. Dus dat je daar wellicht een blinde vlek hebt, is dan ook niet zo heel gek.

Die blinde vlek zie je zelf dus niet. Daarom heet het ook een blinde vlek. Om jou te helpen ontdekken of jij die ook hebt, en welke grootse kwaliteiten jij hebt, heb ik een werkboek ontwikkeld met 4 hele simpele vragen en oefeningen. Iedereen kan het doen, zo simpel is het. Ga er meteen mee aan de slag, en ik hoor graag over jouw blinde vlek.

Foto: Ryan McGuire

Save

Save

Save

No Comments
Post a Comment