Hoe ontdek je jouw talent? - Groots
Iedereen heeft talent, zo ontdek je waar jij goed in bent!

Iedereen heeft talent. En iedereen heeft weer een ander uniek talent. Misschien weet je nog niet wat jouw talenten zijn, maar dat je ze hebt dat staat vast. Een leven creëeren vanuit jouw unieke talenten zorgt voor veel voldoening en zelfs geluk, maar soms heeft het even tijd nodig om te ontdekken waar je dan goed in bent én hoe je dit in je leven en in je werk kunt inzetten. Laat ons je helpen met wat simpele tips hoe je jouw talent kunt ontdekken.

Wat vind je leuk?
Het grappige is dat de dingen waar je goed in bent ook vaak de dingen zijn die je leuk vindt. Daar is vaak een heel duidelijk verband tussen. Net zoals je vaak de dingen die je niet kunt ook niet leuk vindt. Want je raakt daardoor gefrustreerd of onzeker, omdat het niet lukt.
Dus de eerste stap naar het ontdekken van jouw talenten is je afvragen waar je plezier in hebt. Is dat bijvoorbeeld overzicht creëeren, opruimen, een website bouwen of met mensen praten? Het kan van alles zijn, groot of klein, heel concreet of meer abstract. Wat vind jij leuk om te doen en besteed jij graag je tijd aan?

Wat gaat moeiteloos?
Om in te haken op het vorige punt, wat vind je leuk?, is dit een heel belangrijke maar tegelijkertijd moeilijkere vraag. Toch is dit één van de meest essentiële vragen als je op zoek bent naar jouw kwaliteiten. Want als iets voor jou moeiteloos gaat, betekent dat dus dat het je ontzettend goed afgaat. Je denkt er misschien zelfs wel bij; “Maar dit kan toch iedereen!?” Als je dat denkt, dan heb je ’t te pakken. Want nee, dat kan dus niet iedereen. Voor jou gevoel is dat misschien wel zo, omdat het jou dus zo moeiteloos afgaat.

Waar zouden anderen jou voor bellen?
We kunnen niet altijd alles alleen uitvogelen. En dat is helemaal niet erg. Daarom hebben we anderen; om ons zo af en toe te helpen. Het is lastig om objectief en van een afstandje naar jezelf te kijken. Voor deze stap heb je de input van mensen uit jouw omgeving nodig. Vraag hen eens waar zij vinden dat jij goed in bent. Vraag hen eens; waar zou jij mij voor helpen? Of waarbij zou jij mijn hulp inschakelen? Geheid dat zij komen met interessante punten waar jij zelf misschien niet eens over hebt nagedacht. Misschien zijn dit wel de dingen die voor jou moeiteloos gaan, en dus één van jouw kernkwaliteiten is.

Probeer dingen uit
Tot slot is gewoon dingen doen, dingen uitproberen een hele goede manier om erachter te komen waar je goed in bent. Het heeft niet zoveel zin om zomaar van alles te gaan doen, maar probeer dingen uit die je leuk lijken. Of waarnaar je altijd al heel nieuwsgierig bent geweest. Alleen door dingen te doen kun je erachter komen of dat je goed afgaat en je er plezier in hebt. Dus wat is iets waar jij altijd al nieuwsgierig naar bent geweest? En kun je dat in de komende tijd eens proberen?

Wil je graag wat meer hulp? Je kunt hier meer lezen over onze coachingtrajecten waarin we op zoek gaan naar jouw kwaliteiten en de baan die daarbij past, en hier een praktisch stappenplan downloaden waarmee je meer inzicht in je eigen talenten krijgt.

Foto: Ryan Wong

Weet jij waar je goed in bent?

Download hier nu ons supersimpele stappenplan, waarmee je snel inzicht krijgt in jouw talenten en wat jij belangrijk vindt. Creëer je ideale leven vanuit jouw unieke talenten!

We zullen je geen spam sturen. Beloofd. Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment