Hoe gaat het met jouw doelen? - Groots

Hoe gaat het met jouw doelen?

Home / Groei  / Hoe gaat het met jouw doelen?
Hoe gaat het met jouw doelen?

Het eerste kwartaal van 2017 zit er alweer bijna op. Een dooddoener, maar wat gaat de tijd snel! Hoewel ik nooit erg van de maanden januari en februari houd (lees; koud, winter, donker, grauw), vind ik het ook fijne maanden waarin je weer met een schone lei het nieuwe jaar begint, en opnieuw plannen maakt en doelen stelt. Maar nu, zo aan het einde van Q1, vraag ik me af; hoe gaat het met jouw doelen?

Stappen gezet?
Welke stappen heb jij aan het begin van dit jaar bepaald die jij moet zetten om je doelen te behalen? En hoe gaat het daar nu mee? Zijn de eerste stappen of stapjes al gezet? Of ben je blijven hangen na die eerste stap? En ben je vervolgens van jouw pad af geraakt? En waarom is dat dan gebeurd?
Het is heel interessant en waardevol om hierover na te denken. Niet om jezelf te straffen als dit niet gelukt is, maar wel om weer opnieuw jouw focus op je eigen doelen te krijgen. En te zorgen dat je het komende kwartaal met volle focus hierop kan werken.

Wat zijn jouw prioriteiten?
Heb jij de afgelopen maanden vooral aan jouw eigen doelen gewerkt, of heb je je laten afleiden door andermans doelen en plannen? Liet jij je verleiden om aan andere dingen te werken dan aan de dingen die jij zelf belangrijk vindt? Het is helemaal niet makkelijk om continu bewust te blijven van jouw doelen, en hiermee dus ook ‘nee’ te durven zeggen tegen andermans plannen. Nu is de uitgelezen mogelijkheid om weer even terug te kijken naar de eerste 3 maanden, en te bepalen hoe je het komende kwartaal jouw prioriteiten weer helemaal scherp hebt en houdt.

Waren jouw doelen de juiste?
Het kan ook zo zijn dat de afgelopen 3 maanden volgens plan zijn verlopen. Je hebt de stappen gezet die je wilde zetten, je hebt vooruitgang geboekt zoals je had bedacht. Maar je komt erachter dat je helemaal geen energie krijgt van jouw doelen, het is misschien niet de juiste richting die je op gaat. Beter nu signaleren dan over 9 maanden op 31 december beseffen dat je eigenlijk je hele jaar hebt weggegooid. Dus geen nood! Ga dan eens opnieuw nadenken over de richting die je op wilt, en gooi als nodig het roer om. Het mooie van erachter komen dat je er toch niet blij van wordt, is dat het je weer hele belangrijke informatie geeft. Als dit het dus niet is, dan probeer je iets anders. Hoe eerder je je dit beseft, hoe beter. Geen verloren tijd dus, maar weer een wijze les geleerd.

Heel veel succes met het reflecteren op jouw doelen tot zover, en wie weet het herdefiniëren van deze doelen en plannen. Liever nu bijsturen, dan straks op 31 december tot de conclusie komen dat het jaar jou niet gebracht heeft wat je hoopte. Veel plezier! En denk eraan; denk groots, en neem kleine stapjes.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook eens:
Falen bestaat niet!
Je bent jouw omgeving
Doelen stellen – hoe doe je dat?
Dankbaarheid brengt je meer geluk

Foto: Ryan McGuire

Save

Save

Save

Gratis toegang tot extra tips?

Schrijf je nu in en je ontvangt gratis extra tips, inspiratie en updates over onze activiteiten en workshops.

Geen zorgen, we zullen je geen spam sturen. Beloofd! Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment