Het ingewikkelde van simpel - Groots

Het ingewikkelde van simpel

Home / Groei  / Het ingewikkelde van simpel
Het ingewikkelde van simpel

Een paar weken geleden zat ik met een mede-ondernemer in een café. We praatten elkaar bij over alle ontwikkelingen bij onze bedrijven. Terwijl ik mijn plannen en ideeën voor allerlei nieuwe werkvormen uit de doeken deed, merkte ik hoe snel het ingewikkeld werd. Waarop mijn gesprekspartner zei: “Waarom doe je het niet op een veel simpelere manier, bijvoorbeeld zus en zo…” Tja, dat was een goede suggestie. Waarom hield ik het niet simpel? En later die avond, terwijl ik naar huis fietste, vroeg ik mijzelf af: Waarom maken we dingen soms onnodig zo ingewikkeld?

Verstrikt in de inhoud
Ik merk zelf geregeld hoe snel je jouw werk, plannen, strategie of uitvoering van je plannen onnodig ingewikkeld maakt. Omdat je zelf zo in de inhoud zit, vergeet je soms hoe een ander ernaar kijkt. Die geen expert is op dat gebied, of iemand die er niet zo ‘in’ zit als jij zelf. Of je maakt het al snel veel te groot, waardoor je de ander met veel te veel informatie overstelpt. Zijn/haar behoefte is wellicht niet zo groot als die van jou.

Je kan het niet alleen…
… en dat is helemaal oké. Het is juist goed om een ander om hulp te vragen, om eens mee te kijken over jouw schouder. Als je volop bezig bent met een project lukt het je gewoonweg niet meer om er helemaal helder en met afstand naar te kijken. Door een ander om hulp te vragen kom je niet alleen veel sneller tot een simpele en heldere oplossing, je maakt bovendien de ander ook heel belangrijk. Dus niet alleen goed voor het eindproduct, ook nog eens voor de relatie. Win-win situatie!

Hoe ervaar jij dit? Verzandt jij ook wel eens helemaal in de inhoud? Of in de details? Vraag jij snel om hulp?

Vind jij dit interessant? Lees dan ook eens:
Moeten vs. willen – wat drijft jou?
Wijsheid is in de stilte
Doelen stellen – hoe doe je dat?
Perfectionisme is de laagste levensstandaard

Foto: Ryan McGuire

Save

Save

Save

Save

Save

Save

No Comments
Post a Comment