Fijne boeken voor meer rust, focus en geluk - Groots

Fijne boeken voor meer rust, focus en geluk

Home / Boeken  / Fijne boeken voor meer rust, focus en geluk
Boeken die je helpen met meer focus, rust en geluk

Het is een tijdje geleden dat ik een aantal goede boeken kon delen met jullie. De afgelopen maanden nam ik minder de tijd om te lezen. Misschien was het een gebrek aan een flinke stapel boeiend leesvoer, of het was mijn gebrek aan rust of tijd maken om te lezen. Maar de afgelopen weken heb ik het plezier in lezen weer helemaal hervonden en dan volgen er logischerwijs vanzelf weer een aantal goede boeken tips.

Het Happiness Project, op zoek naar meer plezier en geluk in je leven – Gretchen Rubin (2009)
Waar gaat het over?
Gretchen Rubin, misschien jou wel bekend van haar blog of één van haar andere boeken, kwam op een dag tot de conclusie dat ze niet zo gelukkig was als ze zou kunnen zijn. Ze had alles wat je maar kon wensen – een lieve man en kinderen, iedereen gezond en wel, een mooi huis in New York, interessant werk. Maar toch voelde ze zich vaak helemaal niet zo gelukkig. Ze besloot om een jaar lang te proberen om gelukkig te zijn door middel van haar eigen Happiness Project. Gretchen ontwikkelde een methode met haar eigen 12 geboden om zichzelf en happy te zijn. 12 geboden zodat zij elke maand aan één van deze geboden kon werken. In het boek doet ze uitgebreid verslag van elk gebod en elke maand dat ze daaraan werkt. Ze deelt haar successen en falen, en haar lessen die zij dit jaar leert.
Waarom wil je deze leze(n)?
Veel boeken over geluk zijn zwaar, taai, technisch of juist erg abstract of zweverig. Dit boek absoluut niet. Het is geen boek met allerlei uitgebreide theorieën en onderzoek over wat ons als mens gelukkig maakt, maar juist een persoonlijk verslag van Gretchen Rubins eigen zoektocht. Zij is ervan overtuigd dat geluk voor iedereen anders is, en haar 12 geboden ook voor iedereen verschillend zijn. Je leert van haar ervaringen over haar 12 thema’s tot geluk. En het boek leest heerlijk weg. Het is een klein boekje dat vrolijk en licht is, en uitermate geschikt om kado te doen aan iemand. Ook geschikt voor mee op vakantie.

Nooit meer te druk, een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld – Tony Crabbe (2014)
Waar gaat het over?
‘Nooit meer te druk’ gaat over de tijd waarin wij leven waarin wij altijd maar druk zijn. We zijn altijd maar bezig en denken dat als we maar harder of efficienter werken we alle losse eindjes wel aan elkaar kunenn knopen. Beter van niet, zegt Tony Crabbe. Alleen maar harder werken en blijven meedoen aan de rat race is op lange termijn niet vol te houden, en belangrijker nog: het helpt je niet. Onze hersenen zijn constant overprikkeld, en door alleen maar meer te willen doen gaat de kwaliteit van wat wij doen naar beneden. We nemen simpelweg niet meer de tijd om ergens over na te denken. We worden constant gedreven door alle externe prikkels en de druk van buitenaf om meer te doen. Terwijl dit ten koste gaat van onze kwaliteit van leven – van werk tot onze relaties. Minder = meer.
Waarom wil je deze leze(n)?
Eerlijk gezegd had ik dit boek al vele malen zien liggen bij de stapels boeken in alle boekhandels. Toen het boek in Nederland uitkwam, werd het een grote hype. Ik was daardoor niet erg gemotiveerd om het boek ook te lezen, en was er zelfs een beetje sceptisch over. Ook de sticker op de cover met “Een levensveranderend boek” deed mijn nekharen overeind staan, maar uiteindelijk ging ik deze maand toch voor de bijl. En gelukkig maar. Wat een goed boek! Het omschrijft zo helder en duidelijk de ratrace waar wij ons allemaal in bevinden. Terwijl ik het lees, moet ik ook lachen om de absurditeit die hij omschrijft van onze huidige levensstijl. Helder, en soms ook wel confronterend, legt Tony Crabbe ons uit dat onze huidige manier van leven en werken niet zo verstandig zijn, en waarom we eraan onderdoor zullen gaan. Dit boek gaat met mij mee op vakantie, ik wil het nog een keer lezen om alles goed in mij door te laten dringen. Als je dit boek een kans geeft, garandeer ik je mooie inzichten!

Wat waren jouw favoriete boeken van afgelopen maanden? Heb jij nog tips die je met ons wilt delen?

Wil je meer tips voor goede boeken? Bekijk dan eens deze tips:
Boeken voor meer wijsheid
Favoriete boeken van 2016
Boeken voor een overvloedig leven
Fijne boekentips voor op vakantie

Gratis toegang tot extra tips?

Schrijf je nu in en je ontvangt gratis extra tips, inspiratie en updates over onze activiteiten en workshops.

Geen zorgen, we zullen je geen spam sturen. Beloofd! Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment