Boeken top 10 van de afgelopen maanden - Groots
Ik deel hier de absolute boeken top 10 van de afgelopen maanden.

Lezen vind ik één van de fijnste manieren om te ontspannen. Helemaal wegdromen in een mooi verhaal, of juist nieuwe dingen leren en nieuwe inzichten krijgen door het lezen van interessante non-fictie. Mensen die mij goed kennen weten dat ik graag en veel lees. En de afgelopen tijd heb ik voor jullie alle boeken die ik de moeite waard vind verzameld en vandaag deel ik graag met jullie mijn boeken top 10 van de afgelopen maanden.

Boeken top 10
De beste en meest interessante boeken deel ik graag met jullie hieronder in willekeurige volgorde. Ik heb een duidelijke voorkeur voor de top 3, en die zal ik hieronder als laatste met jullie delen. De rest is allemaal even leuk en zeker ook de moeite waard!
Kijk je liever naar bewegend beeld? Ik deel mijn boeken top 10 ook in deze video:

25 gram geluk – Massimo Vacchetta met Antonella Tomaselli
Dit boek is een waargebeurd verhaal en gaat over Massimo Vacchetta zelf, één van de twee schrijvers. Hij is dierenarts en niet erg gelukkig in zijn leven. Hij is veel bezig met zijn uiterlijk en mist iets in zijn leven. Wanneer er een piepklein egeltje bij hem wordt gebracht, doet hij er alles aan om dit beestje te redden. En raakt hij steeds meer in de ban van deze kleine beestjes. Er komen steeds meer egels bij hem terecht en hij besluit een egelopvangcentrum te beginnen. Een heerlijk feel good boek, waar je echt vrolijk en blij van wordt. Dit boek leest heel makkelijk weg en geeft je humeur sowieso een boost!

Generatie Ei – Rosa Surachno
Waarom krijgen zoveel jonge mensen een burn-out? Rosa Surachno raakte overspannen tijdens haar studie en schreef er een boek over. Generatie Y staat elke dag bloot aan eindeloze kansen en mogelijkheden en legt de lat vak heel erg hoog voor zichzelf. Altijd maar willen presteren en de juiste keuzes moeten maken zorgt voor veel spanning en stress, en soms zelfs tot burn-out aan toe. Heel interessant voor millenials of Generatie Y’ers die hier iets in herkennen.

Babe, you got this – Martje Haverkamp en Emilie Sobels
Voor alle jong go-getters die net uit de schoolbanken komen en graag tips willen over carrière maken en succes. Martje Haverkamp interviewde 22 in haar ogen succesvolle vrouwen en vroeg hen het hemd van het lijf over alles wat met carrière maken van doen heeft. Hoe stel je goede doelen, hoe maak je keuzes, hoe ga je om met stress? Het is een heel concreet en helder boek en veel dingen zijn heel herkenbaar! Je bent zeker niet de enige die met deze vragen zit. En… Babe, you got this!

Bedrock het boek – Nina Pierson & Josephine Kay
Dit boek is geschreven voor ‘alle realistische idealisten die op zoek zijn naar duurzaam geluk’. Je vindt in Bedrock het boek allerlei korte artikelen over uiteenlopende onderwerpen zoals liefde, werk, spiritualiteit en duurzaamheid. De artikelen zijn kort en afwisselend en daardoor hoef je dit boek niet in één keer te lezen, maar kun je het boek openslaan wanneer je wilt en een nieuw artikel doorlezen.

Echkhart Tolle – Een nieuwe aarde
In Een nieuwe aarde omschrijft Tolle de volgens hem, grootste uitdaging van onze tijd. En dat is omgaan met ons ego. Ons ego probeert ons continu in de ban te houden en te zorgen dat we handelen vanuit ons ego. Hierdoor zijn we vaak onredelijk, emotioneel, egoïstisch, narcistisch en zijn we ver weg van bewust zijn. Door ons meer bewust te zijn van ons ego en wat dit met ons doet is er een weg naar een meer bewust, rustig en gelukkig leven.
Het is een heel abstract en spiritueel boek en daar moet je wel van houden. Ik vind het in het begin even doorbijten, maar een ontzettend interessant boek én onderwerp. Goed boek voor als je durft;)

Ego is de vijand – Ryan Holiday
In deze top 10 tip ik nog een boek over ego. Ons ego is de vijand van succes, ambitie en veerkracht, zo schrijft auteur en succesvol zakenman Ryan Holiday. Hij beschrijft verschillende fasen in succes; streven naar succes, succes behalen en falen en hoe in elk van deze fasen ons ego ons tegenwerkt of soms zelfs destructief kan zijn. We kunnen na het behalen van succes naast onze schoenen gaan lopen en denken dat we alles weten, waardoor we bijvoorbeeld onze geliefden van ons wegjagen. Aan de hand van zijn eigen reis en ervaringen met succes beschrijft hij hoe we moeten opletten voor onze ego’s.

Careergasm, vind de baan die goed voelt – Sarah Vermunt
Dit is een heel praktisch en toegankelijk boek voor iedereen die worstelt met de zoektocht naar een baan die je veel voldoening geeft. Het behandelt hoe je erachter kunt komen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je vooral niet wilt. Maar het dwingt je ook om na te denken over wat je tegenhoudt om dit werk te gaan doen en te vertrouwen op je intuïtie. Het is een vrij luchtig en goed leesbaar boek en bevat meerdere vragen en oefeningen om je verder te helpen naar jouw careergasm.

En dan is het nu tijd voor de absolute toppers; de top 3 uit deze boeken top 10!

Nooit meer te druk – Tony Crabbé
Dit boek was een ontzettende hype, maar na het lezen van dit boek vind ik dat terecht. Tony Crabbé beschrijft in Nooit meer te druk hoe wij in deze tijd proberen om te gaan met de eindeloze stroom aan informatie, prikkels en to do’s die op ons afkomen. Hij stelt dat we moeten leren accepteren dat we dit niet meer allemaal kunnen managen. Het is simpelweg te veel en dit zal de komende jaren ook alleen nog maar toenemen. Hij geeft in dit boek tips hoe we minder kunnen doen en deze dingen beter kunnen doen. Wat is nou echt belangrijk? En hoe houdt je zelf de touwtjes in handen en blijf je bestand tegen de lawine aan informatie?
Verfrissend, praktisch, inspirerend. Een echte must-read!

De logica van geluk – Mo Gawdat
Hij verloor zijn zoon een aantal jaar geleden door een medische fout. Tragisch natuurlijk, maar het leidde hem naar een heel duidelijke formule voor geluk die iedereen kan toepassen. In De logica van geluk neemt hij je mee in zijn formule, die bestaat uit 6 grote illusies, 7 blinde vlekken en 5 ultieme waarheden. Waar het bij de illusies en blinde vlekken vaak om gaat zijn onze gedachtes die ons in de weg zitten. We hebben allerlei gedachten, overtuigingen en verwachtingen van onszelf, maar waar zijn deze op gebaseerd? Hij tackelt deze stuk voor stuk, en laat je zien met de ultieme waarheden waar het leven volgens hem echt om gaat.
Ik vond dit een heel goed leesbaar boek, ondanks de vrij zware en soms ingewikkelde thema’s die hij aanstipt. Het is goed te volgen en te begrijpen, en dankzij dit boek voel je je ook al wat meer happy:).

High performance habits – Brendon Burchard
Waarom zijn sommige mensen heel succesvol en anderen niet? In High Performing Habits bespreekt Brendon Burchard zijn conclusies uit jarenlang onderzoek naar goede gewoontes die je helpen naar grote prestaties en succes (én geluk!). De 6 gewoontes die hij de High Performing Habits noemt zijn; zorg voor helderheid, genereer energie, creëer noodzaak, verhoog je productiviteit, ontwikkel invloed en wees moedig.
Je kunt zelf de test doen op highperformanceindicator.com om te zien hoe jij op deze 6 gewoontes scoort. Zo weet je ook meteen met welke gewoonte je moet beginnen.
Dit is een heel inhoudelijk en heel interessant boek met ook concrete tips en oefeningen die je kunt doen om zelf te verbeteren in de 6 gewoontes.

Dat waren ze; de beste en meest interessante boeken die absoluut in de boeken top 10 van de afgelopen maanden thuishoren. Wat heb jij gelezen dat de moeite waard was? Deel het graag hieronder in de comments of via onze social media kanalen.

Gratis toegang tot extra tips?

Schrijf je nu in en je ontvangt gratis extra tips, inspiratie en updates over onze activiteiten en workshops.

Geen zorgen, we zullen je geen spam sturen. Beloofd! Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment