De beste meditatie apps van het moment - Groots

De beste meditatie apps van het moment

Home / Relax  / De beste meditatie apps van het moment
de beste meditatie apps van het moment

De voordelen van meditatie en mindfulness zijn tegenwoordig bij iedereen wel bekend. Het verbetert je concentratievermorgen, helpt je te ontspannen, zorgt dat je beter slaapt, je wordt productiever en ga zo maar door. Zelf probeer ik ook om het in mijn dagelijkse gewoontes te krijgen, met en zonder succes. Maar als het me een tijdje lukt om dagelijks te mediteren of even een moment mindfulness te oefenen, voel ik me hierna meestal veel beter. Veel rustiger, minder gedachten die door mijn hoofd schieten, meer ontspannen. Ik vind het zelf moeilijk om gewoon te gaan zitten en even te niksen, dus ik ben blij met alle mindfulness en meditatie apps die er te vinden zijn in de App store. Hier volgen een aantal favorieten.

Buddhify
Dit is een simpele mindfulness app die een meditatie voor je kiest op basis van wat je op dat moment aan het doen bent. Bijvoorbeeld, je gaat naar bed, of je neemt een pauze op je werk. Maar het kan ook tijdens het eten zijn. Al deze momenten zijn vervolgens gelinkt aan 6 verschillende meditaties, elke sesse tussen de 5 en 10 minuten. Wat ik heel fijn vind aan Buddhify is dat het ‘guided’ meditaties aanbiedt, maar je krijgt ondertussen ook nog even wat wijs advies voor je kiezen.
Deze app vind ik een goede als je begint met meditatie. Je wordt echt door de sessies heen gepraat en ze zijn heel simpel en helder. Wat ik er ook zo fijn aan vindt is dat de meditaties zo zijn afgestemd op de verschillende momenten in je dag, dus dat je meteen de juiste sessie te pakken hebt op het moment dat jij even wat ‘zen’ nodig hebt.
Prijs:  $2,99 voorr Android, $4,99 voor iOS

Headspace
Headspace is al een tijdje één van mijn favoriete apps. Deze app biedt 10 gratis sessies aan van 10 minuten. Als je deze hebt doorlopen, moet je gaan betalen (jammer…). Maar, als je volledige toegang hebt, zijn er echt veel meer sessies waaruit je kunt kiezen. Headspace biedt ook specifieke meditaties aan rondom verschillende thema;s zoals creativiteit, focus, beter slapen of acceptatie.
Misschien ken je hem wel, dé stem van Headspace. Deze is van Andy Puddicombe, zijn stem is zo fijn om naar te luisteren! Andy heeft niet alleen een heerlijke stem, hij is ook een expert op het gebied van meditatie en mindfulness.
De andere reden waarom ik Headspace zo’n fijne app vindt is door de mooie en duidelijke animaties die worden gebruikt om het idee van mindfulness uit te leggen. Hierin proberen de makers ons bijvoorbeeld te laten zien hoe onze hersenen dagelijks overbelast worden met informatie en gedachten en hoe mindfulness je hierin kan helpen.
Prijs: 10 gratis sessies, hierna vanaf $ 4,74 per maand.

Stop, breathe & think
Nog een topper; Stop, breathe & think is een super uitgebreide app gebaseerd op je raadt het al ‘Stoppen, ademhalen en even nadenken’.
STOP: waarmee je bezig bent. Ga even na hoe je je op dit moment voelt.
BREATHE: oefen met mindful ademhalen om ruimte in je gedachten te creëren.
THINK: leer jezelf om rustig te worden en verbeter je vermogen om te ontspannen door met meditatie te oefenen.”
In deze app zijn er 2 verschillende soorten sessies die je kan doen. ‘Active thinking’ gaat om het trainen van je gedachten naar meer positiviteit. ‘Resting the mind’ gaat om het leren te ontspannen en los te laten. Ik vind zelf de sessies heel fijn waar je aan een bepaald thema werkt door de ‘Active thinking’ meditaties. Denk aan dankbaarheid of vriendelijkheid.
Wat ik ook leuk vindt aan Stop, Breathe & Think is dat als je de app opent, je kunt invoeren hoe je je op dat moment voelt. Je selecteert vervolgens een aantal woorden die bij je huidige bui passen, zoals moe, dankbaar, hoopvol enzovoort. Op basis hiervan krijg je dan meteen een aantal sessies aangeraden die bij jou ‘state of mind’ passen. Na je meditaties krijg je een overzicht van je vooruitgang en kun je bijvoorbeeld zien wat je meest gekozen emoties en sessies zijn.
Prijs: gratis

Wat is jouw favoriete app om meer mindful te worden? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips!

Save

Save

1 Comment
Post a Comment