Meer van jezelf houden, hoe doe je dat? 2 super tips! - Groots

Meer van jezelf houden, hoe doe je dat? 2 super tips!

Home / Groei  / Meer van jezelf houden, hoe doe je dat? 2 super tips!
Meer van jezelf houden - hoe doe je dat?

Er is maar één van jou, dus wees er zuinig op! Een waarheid als een koe, maar nog niet zo heel gemakkelijk in deze tijd, waarin we zo veel van onszelf eisen. Onszelf al snel niet goed genoeg vinden. Door social media vergelijken we onszelf ook continu met een ander. Je ziet de mooiste plaatjes voorbij komen van de leukste feestjes. Het is makkelijk om dan aan jezelf te gaan twijfelen. “Waarom ben ik daar niet bij? Ben ik dan niet leuk genoeg?” Trust me, dat ben je wel! Lees verder voor een aantal tips hoe je meer van jezelf kunt leren houden.

“Hello Tiger!”
Een aantal jaar geleden mocht ik via mijn werk deelnemen aan een ontwikkelprogramma. In anderhalf jaar leerden we van alles over onszelf, over leiderschap, en elkaar. Eén ding wat me zo is bijgebleven van dit traject zijn de woorden “Hello Tiger, I love you!” We kregen namelijk de tip om dit iedere ochtend of avond tegen onszelf in de spiegel te zeggen. Niet alleen maakt dit je aan het lachen, het geeft je een goed gevoel over jezelf en helpt je echt om positiever te zijn over jezelf. Het geeft je kracht en zelfvertrouwen. “Yeah, you got this!”. Probeer het eens :)!

Wees mild
Wat zou je in dezelfde situatie tegen een vriend of vriendin zeggen? En wat zeg je tegen jezelf? Vaak is dit heel verschillend. Ik betrap mezelf er ook vaak op. Van mijzelf eis ik veel meer, vind ik het vaak niet goed genoeg. Of kan ik er erg mee zitten als ik een fout heb gemaakt. Maar als een vriendin zo’n soortgelijke situatie met mij deelt, zeg ik vaak; “Ach joh, het maakt niets uit. Niemand heeft er iets van gemerkt.” Of; “Je hebt toch heel erg je best gedaan. Meer kun je niet doen.” Dit zijn precies de dingen die ik niet zo snel tegen mezelf zeg. Maar wat zonde, je maakt het jezelf zo moeilijk door altijd zo streng te zijn. Zoals ook Brené Brown in haar bekende Ted Talk zegt; wees een beetje mild voor jezelf.

Heb jij ook goede tips om positiever over jezelf te denken? Wat doe jij? Of gaat dit bij jou helemaal vanzelf? Ik wil alleen maar afsluiten met: “Hello tigers, I love you!”

Vond je dit interessant? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou:
Wat je handen je over jezelf vertellen; super interessant!!
A little goes a long way; geluk zit in kleine dingen
De hamvraag; wat zou jij doen met 5 miljoen?

De kunst van het lanterfanten; hoe, wat en waarom?

Foto: Ryan McGuire

 

Gratis toegang tot extra tips?

Schrijf je nu in en je ontvangt gratis extra tips, inspiratie en updates over onze activiteiten en workshops.

Geen zorgen, we zullen je geen spam sturen. Beloofd! Powered by ConvertKit
No Comments
Post a Comment